veganske empanadas oppskrift

Veganske empanadas

Små latino “matpakker” fylt med sopp og valnøtter. 

Empanadas er super middag, og de passer kanskje ekstra godt på helgedager når du har litt bedre tid både til å lage mat og til å spise den. Disse lager jeg gjerne dobbel porsjon av, for så å fryse ned det som ikke blir spist opp. De er herlige i matpakken, enten om det er på skolen eller ute på tur.

I fyllet her har jeg sopp og valnøtter i soyasaus, men du kan variere veldig. Soyafarse er godt i, og tilsett gjerne litt mais eller tørket frukt om du liker det.

veganske-empanadas5

Ingredienser: 

  • 7 desiliter hvetemel
  • 2 desiliter sammelt hvete
  • 2 teskjeer salt
  • 100 gram vegansk margarin + litt ekstra til pensling
  • Kaldt vann

Soppfyll: 

  • 200 gram sopp – gjerne assortert
  • 200 gram valnøtter
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 grønn chili (kan sløyfes om du ikke liker det så sterkt)
  • Olje til steking
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje oregano
  • 1 spiseskje lønnesirup
  • 4 spiseskjeer soyasaus

Framgangsmåte: 

Ha mel, salt og margarin i en food processor og kjør til det begynner å korne seg. Tilsett én og én spiseskje kaldt vann mens maskinen går, til det formes som en fast ball inne i maskinen. Ha heller i litt for lite vann enn litt for mye om du er i tvil.

Ha deigen i en bolle, dekk den med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst en halv time før bruk.

Soppfyll og montering: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle to brett med stekepapir.

Skjær sopp i skiver eller terninger. Grovhakk valnøttene. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.

Varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Stek soppen til den begynner å avgi væske. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili, spisskummen og oregano og stek i noen minutter til. Veld inn valnøttene.

Hell på lønnesirup og soyasaus, smak eventuelt til med litt salt.

Veganske-empanadas1

Avkjøl blandingen noe før du begynner å montere empanadasene (hvis ikke kan du brenne deg).

Kjevle deigen ut til den er cirka en halv centimeter tykk. Skjær eller trykk ut sirkler med diameter på 10-15 centimeter.

Legg et par spiseskjeer fyll i midten.

veganske-empanadas2

Press igjen deigen til en halvsirkel. Bruk en gaffel til å presse ned kantene.

Gjenta med all deigen og alt fyllet. Fordel utover stekebrettene.

veganske-empanadas3

Pensle empanadasene med litt margarin (smelt det først om det gjør det enklere for deg).

Stek hvert brett i ovnen i 25-30 minutter, de skal bli fine og gylne.

veganske-empanadas4

Servér empanadas varme, lune eller kalde, gjerne med salat og en god hvitløksdressing til.

veganske-empanadas

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SMÅRETTER FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Luisa Fernanda del Mar

    Åh, nam nam! Dette må prøves. Jeg elsker empanadas av alle slag, og disse ser fantastisk gode ut 🙂

    1. Mari Hult

      Åh så koseligt 🙂

  2. Marianne Haugerud

    De så skikkelig gode ut! Men hvor mange blir det av denne oppskriften, og er det mulig å fryse de? 🙂

    1. Mari Hult

      Jeg tenker cirka åtte her. Og de fryser kjempebra 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *