vegansk sunn snickerskake oppskrift

Nesten rå snickerskake

Uten soya – uten melk – uten egg – uten gluten. 

Se her – en nesten rå, nesten kjempesunn snickerskake! Istedenfor sukker bruker vi dadler og sirup, istedenfor egg og melk bruker vi kokosmelk, og det eneste snopet vi har i er peanøttsmør (som heller ikke er så gale å spise). Smaken er kjempegod, og kaken er såpass mektig at du kan servere den i mye mindre stykker enn vanlig kake.

Nesten rå snickerskake3

Ingredienser: 

  • 8 dadler
  • 5 spiseskjeer kakaopulver
  • 1,5 desiliter nøtter (cashew, valnøtter, mandler, hasselnøtter eller en kombinasjon av disse)
  • Bittelitt salt

Karamell: 

  • 8 dadler
  • 1 spiseskje kokosolje
  • Litt salt
  • Litt vann

Peanøttmousse: 

  • 1 boks kokosmelk – pass på at den står kaldt før bruk
  • 2 spiseskjeer peanøttsmør
  • 1 spiseskje lønnesirup

Pynt: 

  • 2 spiseskjeer kakaonibs (kan sløyfes eller erstattes av smeltet sjokolade)

Framgangsmåte: 

Kle en liten brødform med bakepapir. Fjern steinene fra dadlene og ha fruktkjøttet i en food processor. Tilsett kakaopulver, nøtter og salt og kjør til det blir jevnt og begynner å klistre seg sammen. Press blandingen nederst i brødformen.

Sett formen kaldt mens du fortsetter.

Karamell: 

Fjern steinene fra dadlene. Ha fruktkjøttet i en food processor med kokosolje og salt og kjør jevnt. Spe med litt og litt vann til du får en tyktflytende karamell. Hell over i brødformen over bunnlaget. Sett formen kaldt igjen.

Peanøttmousse: 

Grav ut det harde topplaget fra kokosmelkboksen og ha i en food processor. Tilsett peanøttsmør og lønnesirup og kjør til du har en helt jevn mousse. Smak eventuelt til med litt mer lønnesirup. Ha moussen over karamellen og sett kaldt igjen.

rå-snickerskake1

Pynting og servering: 

Ta formen ut av kjøleskapet rett før servering. Ha på kakaonibs til pynt og skjær i serveringsstykker.

Nesten rå snickerskake2

FLERE RÅ OG NESTEN RÅ KAKEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

10 Comments

  1. Hei! Holder på å lage denne nå, og lurer litt på om du mener at det kun er topplokket fra kokosmelken som skal i peanøttkremen, eller om vi skal bruke all melken bortsett fra dette lokket? Blir veldig takknemlig for svar – og gleder meg til å smake på kaka!! 🙂

    1. Mari Hult

      Det er kun det harde laget på toppen som skal brukes. Håper det smaker bra!

  2. Hvor mange personer vil du si denne oppskriften er til?
    Skal lage den til en bursdagsfeiring til søndag, og da blir det 12 gjester. Bør jeg doble porsjonen? Er andre kaker også da, men er en som har cøliaki og mest sannsynlig bare kan spise denne kaka

    1. Mari Hult

      Jeg ville doblet oppskriften. Kaken er ikke så stor, men den metter godt, men likevel er det bedre å være på den sikre siden synes jeg 🙂

  3. Hei! Denne høres helt fantastisk ut!
    Jeg lurer på hva slags dadler du bruker her? Er det sånne myke, store medjool-dadler eller de mindre, mer tørre? Jeg har bare de tørre, og tenker at hvis du bruker de store så trenger jeg flere av de mindre 🙂 Har du evt gram- eller dl-mål?

    1. Mari Hult

      Jeg pleier å bruke medjooldadler 🙂 Dersom jeg bruker de litt mindre så har jeg bare i flere. Kanskje 1 medjool tilsvarer 1,5 mindre?

  4. Hei! Kan kaka stå i kjøleskapet over natten? Og vet du om man kan bytte ut lønnesirup med agavesirup? 🙂

    1. Mari Hult

      Ja til begge 🙂

  5. Hei! Smaker denne mest «sunt» om du skjønner hva jeg mener, eller dekadent og søtt? Er på jakt etter sistnevnte.

    1. Mari Hult

      Forstår godt hva du mener 🙂 Jeg vil si en mellomting. Den smaker ikke sånne sunne rå food-kaker du får på enkelte kafeer liksom, men er ikke full on tradisjonell snopekake heller.

Leave a Reply to Eline Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *