Lesernes ti favorittoppskrifter

Det er verdens vegandag, så hva passer vel bedre enn lesernes ti absolutte favoritter fra Vegetarbloggen?

I dag blir Vegetarbloggen fem år! Hjelpemeg så fort det har gått – og alt som har skjedd! I fjor på denne tiden var jeg helt nysignert med United Bloggers (nå United Influencers), i sommer inngikk jeg avtale om å skrive kokebok med Frisk Forlag, og nå i høst er jeg i gang med å lage veganske matkasser med Nettmat. Jeg er så utrolig heldig som får jobbe med alle disse fantastiske folkene!

Dagen i dag feires med lesere og støttespillere i Stavanger, jeg har bakt kaker hele helgen og skal nå få gi litt tilbake til noen helt få av alle de som hjelper meg. Alle får bursdagsgaver også faktisk, takket være mine kjempegode venner i Socialcooking, Norganic og Veganlife.no!

Bloggen ønsker seg ikke noe selv, annet enn at dere fortsetter å støtte meg sånn på denne spennende veien som virkelig blir til mens jeg går den. Hver sidevisning, like, kommentar, deling og omtale varmer så veldig, og jeg håper dere har lyst å være med videre! Uten dere blir det ingen blogg…

Her er de ti oppskriftene dere har likt best i de fem årene som har gått:

10. Kikertgryte med kokosmelk og røde linser

En rett stappfull av masse protein, gode næringsstoffer og ikke minst smak.

vegansk kikertgryte oppskrift

9. Kikert- og søtpotetcurry

Kikerter og søtpoteter er to av mine favorittråvarer, og går nok igjen i litt for mange oppskrifter på bloggen. Denne varianten har blitt trukket fram av NRK flere ganger, og det er utrolig hyggelig for meg.

kikert-og-sc3b8tpotetcurry1

8. Saftig sjokoladekake

Denne oppskriften lagte jeg til en utfordring til Matbloggsentralen, og kjørte på med både bringebær og chili for å imponere. Ja, og verdens beste sjokoladeglasur.

sjokoladekake_stykke.jpg

7. Kikertburger texmex

Denne er basert på en indisk kikertburger på bloggen, som også er veldig populær. Kjempegod både på grill, i stekeovn og i pannen.

vegansk kikertburger oppskrift

6. Vegansk lasagne

Dette er retten jeg alltid serverer til “nye” gjester, som kanskje ikke er heeelt overbevist om at vegetarmat er noe bra. En sikker vinner på middagsbordet!

vegansk lasagne oppskrift

5. Kikertcurry

Kikerter, indisk krydder og kokosmelk blir jo aldri feil.

vegansk kikertcurry oppskrift

4. Søtpotetsuppe

Dette er en ganske enkel oppskrift, og en av de jeg alltid går tilbake til når jeg trenger en forrett – både i selskaper og på kokkekurs er dette alltid en vinner.

vegansk søtpotetsuppe oppskrift

3. Nøttestek fra Resept

Den klassiske julemiddagen for omtrent alle veganere og vegetarianere er naturlig nok en veldig lest oppskrift, og hvert år i ukene før jul er det denne som gjelder.

8bit Julemeny @ Resept 2011-6

2. Verdens beste hummus

Etter mange, mange forsøk fikk jeg endelig til en perfekt hummusoppskrift, og det var det visst mange flere som ventet på! Denne har hundrevis av visninger hver eneste dag.

vegansk hummus oppskrift

1. Perfekt falafel

Den store favoritten, både blant lesere, kursdeltagere og hjemme hos meg. Har du ikke prøvd den ennå så er det nok på tide!

falafel vegansk oppskrift

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *