

Pulled jackfruit sliders
Kjempegode sliders som passer supert til selskaps og fest.

Ingredienser til fire porsjoner:
- 2 bokser jackfruit – i lake, ikke sirup
- Olje til steking
- 4-5 desiliter barbecuesaus. Kjøp en med lavt sukkerinnhold eller lag selv og dropp mesteparten av sukkeret.
Tilbehør:
- 8 slidersbrød – butikkjøpt eller hjemmelaget
- Salat
- Hvitløksdressing
- 8 kirsebærtomater
- 8 grillspyd i tre (kan sløyfes)
Framgangsmåte:
Hell laken av jackfruiten og skyll bitene godt. Kutt av den harde trekanten innerst på de, denne er fra stilken og kan kastes.

Varm opp litt olje til medium/høy varme i en kjele. Ha i jackfruit og stek bitene i noen minutter på hver side.
Ha i barbecuesaus og la det koke opp, ta på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i 20-25 minutter til frukten begynner å bli mør.
Varm opp olje i en stekepanne. Løft jackfruitbitene over i den og stek mens du drar bitene fra hverandre med to gafler. Hell eventuelt på litt mer barbecuesaus.

Tilbehør og servering:
Rist brødene. Riv salat.
Smør en god spiseskje hvitløksdressing på hver bunn. Ha salat over, deretter revet jackfruit. Ha på lokket, sett en tomat øverst og tre grillspydet gjennom. Gjenta med alle brødene.
Servér rykende varmt!
