vegansk pasta med soyakjøtt oppskrift

Pasta med soyakjøtt

Kjempegod tomatisert pastarett med brokkoli og grønnkål. 

Dette er en relativt rask hverdagsmiddag der vi bruker soyamedaljonger (som minner veldig om kjøtt). Disse kjøper jeg på internett (vet ikke om vanlige butikker som har de), men de kan også lett kuttes ut i oppskriften. Du kan erstatte de med soyaproteingranulat, ha i kokte bønner, eller bare droppe det.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • Vann med økologisk buljongpulver
  • 15-20 soyamedaljonger, eventuelt 1 desiliter soyaproteingranulat
  • Olje til steking
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 kvaster grønnkål
  • Noen kvaster oregano, basilikum og/eller timian
  • 4 store tomater
  • 1 brokkoli
  • 2 teskjeer tørket oregano
  • 400 gram spagetti (eller annen pasta)
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Kok opp vann med økologisk buljongpulver. Ha i soyamedaljongene og la de koke i ti minutter.

Sil av vannet. Skjær medaljongene i strimler.

Bruker du soyaproteingranulat holder det med to minutters koketid.

Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte og stek strimlene til de er gylne.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær grønnkål i strimler. Hakk opp oregano, basilikum og/eller timian. Skjær tomatene i terninger, kast det harde stilkfestet. Skjær brokkoli i buketter. Hell alt over i gryten og vend det godt sammen med soyastrimlene. Ha også i tørket oregano.

Hell på mer vann med buljongpulver, slik at det neste dekker alt i gryten.

La det koke opp og småkoke mens du gjør klar pastaen.

pasta-med-soyakjøtt2

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og ha oppi tomatsausen. Smak det hele til med salt og pepper og servér rykende varmt.

pasta-med-soyakjøtt4

FLERE OPPSKRIFTER MED SOYAMEDALJONGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *