

Søtpotetcurry fra India
Visste du at du kan bruke kokosmasse istedenfor kokosmelk i curryretter?
Jeg vet ikke med dere, men i de 11 månedene etter jul så har alltid litt for mange åpne poser med kokosmasse i kjøkkenskapene mine. For det første kjøper jeg ny pose til hver type julebakst som skal ha kokos, for det andre så er jo de posene alene ALT for store til å bli brukt opp. Og jeg kan jo ikke hive mat..
Da jeg laget denne retten så trodde jeg at jeg hadde kokosmelk i skapet, viste seg at det ikke stemte. Dette fant jeg ut bare én time før middagsgjestene kom, og for sikkerhets skyld var det søndag og altså ikke veldig lett å få kjøpt. Jeg så på den lyseblå posen med kokosmasse i skapet. “Neei, det kan jo ikke gå…. Eller kan det? Neeeei. Det kan aldri gå. Eller?”. Og så prøvde jeg. Resultatet? INGEN av gjestene merka forskjell. Denne oppskriften er kommet i repetoairet for å bli.
Ingredienser:
- 1 stor søtpotet (eller to mellomstore)
- 150 gram kokosmasse
- 0,5 teskje spisskummen
- 0,5 teskje garam masala
- 1 teskje sennepsfrø
- 0,5 kinesisk hvitløk (eller tre fedd av en vanlig hvitløk)
- 1 rød chili
- 1 sjalottløk
- Olje til steking
- 3 desiliter vann
- Karriblader (kan sløyfes)
- Salt og pepper
- Eventuelt ris og papadums til servering
Framgangsmåte:
Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Kok de til de er møre. Sil av vannet.
Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Ha i kokosmasse, spisskummen, garam masala og sennepsfrø og rist det i noen minutter til kokosen begynner å bli gyllen. Legg til side. Skru varmen ned til medium.
Finhakk hvitløk og chili. Grovhakk sjalottløk. Ha olje i pannen og ha i hvitløk, chili og sjalottløk. Fres det i noen minutter, ha deretter i kokosblandingen og hell på vann. La det koke opp. Ha i karriblader og søtpotet og kok videre. Spe eventuelt med litt vann om det blir for tykt.
Kjør retten ganske jevn med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper og servér rykende varmt, gjerne sammen med ris og papadums.

Hvordan kokosmasse da? Får man kjøpt det ferdig eller må man kjøpe en hel kokos? Er grønn på kokos 😉
Sånn i de blå posene som du bruker til julebakst 🙂 Står med bakervarer i butikken.
Hei! Lagde dette nå, og det var mettende og godt altså, men – jeg synes man merker ganske stor forskjell ved å bruke kokosmasse i stedet for kokosmelk 🙂
Denne var bare helt nydelig! Brukte kokosmelk istedet for kokosmasse og veldig lite chili da jeg ikke liker/tåler veldig sterkt krydret mat. Tilsatte sukkererter, gulrotbiter og soya nuggets. Sammen med ris + salat ble det et nydelig måltid! Tusen takk for oppskriften!
Åh så kjekt 🙂 Og tusen takk for gode tips til hva vi kan ha i!!