vegansk indisk søtpotetcurry oppskrift

Søtpotetcurry fra India

Visste du at du kan bruke kokosmasse istedenfor kokosmelk i curryretter?

Jeg vet ikke med dere, men i de 11 månedene etter jul så har alltid litt for mange åpne poser med kokosmasse i kjøkkenskapene mine. For det første kjøper jeg ny pose til hver type julebakst som skal ha kokos, for det andre så er jo de posene alene ALT for store til å bli brukt opp. Og jeg kan jo ikke hive mat..

Da jeg laget denne retten så trodde jeg at jeg hadde kokosmelk i skapet, viste seg at det ikke stemte. Dette fant jeg ut bare én time før middagsgjestene kom, og for sikkerhets skyld var det søndag og altså ikke veldig lett å få kjøpt. Jeg så på den lyseblå posen med kokosmasse i skapet. “Neei, det kan jo ikke gå…. Eller kan det? Neeeei. Det kan aldri gå. Eller?”. Og så prøvde jeg. Resultatet? INGEN av gjestene merka forskjell. Denne oppskriften er kommet i repetoairet for å bli.

Ingredienser: 

 • 1 stor søtpotet (eller to mellomstore)
 • 150 gram kokosmasse
 • 0,5 teskje spisskummen
 • 0,5 teskje garam masala
 • 1 teskje sennepsfrø
 • 0,5 kinesisk hvitløk (eller tre fedd av en vanlig hvitløk)
 • 1 rød chili
 • 1 sjalottløk
 • Olje til steking
 • 3 desiliter vann
 • Karriblader (kan sløyfes)
 • Salt og pepper
 • Eventuelt ris og papadums til servering

Framgangsmåte: 

Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Kok de til de er møre. Sil av vannet.

Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Ha i kokosmasse, spisskummen, garam masala og sennepsfrø og rist det i noen minutter til kokosen begynner å bli gyllen. Legg til side. Skru varmen ned til medium.

Finhakk hvitløk og chili. Grovhakk sjalottløk. Ha olje i pannen og ha i hvitløk, chili og sjalottløk. Fres det i noen minutter, ha deretter i kokosblandingen og hell på vann. La det koke opp. Ha i karriblader og søtpotet og kok videre. Spe eventuelt med litt vann om det blir for tykt.

Kjør retten ganske jevn med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper og servér rykende varmt, gjerne sammen med ris og papadums.

indisk-søtpotetcurry1

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

5 Comments

 1. Hvordan kokosmasse da? Får man kjøpt det ferdig eller må man kjøpe en hel kokos? Er grønn på kokos 😉

  1. Mari Hult

   Sånn i de blå posene som du bruker til julebakst 🙂 Står med bakervarer i butikken.

 2. Hei! Lagde dette nå, og det var mettende og godt altså, men – jeg synes man merker ganske stor forskjell ved å bruke kokosmasse i stedet for kokosmelk 🙂

 3. Ellen Høydalsvik

  Denne var bare helt nydelig! Brukte kokosmelk istedet for kokosmasse og veldig lite chili da jeg ikke liker/tåler veldig sterkt krydret mat. Tilsatte sukkererter, gulrotbiter og soya nuggets. Sammen med ris + salat ble det et nydelig måltid! Tusen takk for oppskriften!

  1. Mari Hult

   Åh så kjekt 🙂 Og tusen takk for gode tips til hva vi kan ha i!!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *