

Tofukebab
Herlige veganske grillspyd med smak av hvitløk, oregano og paprika.
Tofu er en snodig råvare. De fleste har masse fordommer mot den som seige, smakløse kuber, og jeg skal egentlig ikke protestere på det. Tofu krever god tilberedning.
Med tofu så pleier jeg å forsiktig presse ut vann av den før bruk, for deretter å marinere den og til slutt bake eller steke den. Her er den marinert i typiske greske smaker, som jeg synes passer flott på grillspyd med squash og tomater. Jeg serverer disse med hummus og flate brød (har brukt khubus her, men pitabrød og hvetetortillas fungerer også bra).
Ingredienser til to porsjoner:
- 250 gram tofu
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 sitron
- 1 desiliter soyayoghurt naturell (ikke med vaniljesmak)
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 1 teskje oregano
- 0,5 teskje timian
- 0,5 teskje spisskummen
- 1 teskje salt
- 0,5 teskje pepper
- 4 grillspyd av tre
- 0,5 squash
- Kirsebærtomater
- Khubus eller annet brød
- Hummus
- Eventuelt litt frisk oregano
Framgangsmåte:
Dekk tofuen med et rent kjøkkenhåndkle eller tørkepapir. Legg noe litt tungt oppå slik at vannet presses ut fra tofuen uten at den smuldrer opp.
Riv hvitløk og ha i en bolle. Press i sitronsaften og rør inn soyayoghurt, olivenolje, tomatpuré, oregano, timian, spisskummen, salt og pepper.
Skjær tofuen i terninger og ha den i marinaden. La stå i minst to timer.

Bløtlegg grillspydene i vann i god tid før steking.
Skjær squash i skiver cirka på samme størrelse som tofuterningene. Skjær tomatene i mindre biter (eventuelt ha de hele på grillspydene om du foretrekker det).
Ha tofubiter og squash (og eventuelt tomater) på grillspydene.

Grill på direkte varme eller stek i litt olje i en stekepanne på medium/høy varme. 3-4 minutter på hver side skal holde.
Server med tomater, khubus, hummus og eventuelt litt frisk oregano.

Alltid gøy og spennende å prøve noe nytt.
Ikke sant vel! Takk for kommentarer 🙂