vegansk curry oppskrift

Indisk søtpotetcurry

Herlig indisk gryterett med søtpotet, grønnkål og kokosmelk.

Kanskje ikke så pen å se på – men veldig god på smak! Søtpotet og grønnkål er en av mine absolutte favoritter, og her får de selskap av indiske krydderier i en tomatisert kokossaus. kjempegodt med ris og koriander til (om du liker koriander), du kan også servere disse med papadums eller hjemmelaget naan.

Søtpotetcurry1

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 medium/stor søtpotet (eventuelt to mindre)
  • 300 gram grønnkål
  • 4 store tomater eller (ganske) mange små
  • 1 sjalottløk
  • 2 centimeter ingefær
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 rød chili (kan erstattes av chilipulver)
  • Olje til steking
  • 1 teskje spisskummen
  • 0,5 teskje gurkemeie
  • 1 teskje malt koriander
  • Salt
  • 2,5 desiliter vann
  • 1-2 desiliter kokosmelk
  • Eventuelt litt garam masala
  • Ris og eventuelt koriander til servering

Framgangsmåte: 

Skrell søtpotet og skjær i store terninger. Snitt grønnkål. Skjær tomatene i terninger, kast det harde stilkfestet.

Finhakk sjalottløk, ingefær, hvitløk og chili.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, ingefær, hvitløk, chili, spisskummen, gurkemeie og koriander. Stek det til løken begynner å bli blank og myk. Ha deretter i søtpotet og grønnkål og stek i et lite minutt til. Ha i tomater og salt, hell på vann og la det koke opp. Skru ned varmen og ha på lokk, og la det hele stå og putre til søtpotetene er møre.

Hell på kokosmelken og la det koke opp igjen. Smak eventuelt til med litt garam masala.

Servér curryen rykende varm, gjerne sammen med ris og litt grovhakka koriander.

Søtpotetcurry2

FLERE INDISKE OPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *