vegansk tostada oppskrift

Mais- og squashtaco med spicy hummus

Meksikansk hverdagsmat med kanskje verdens beste hummus. 

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 1 squash
  • Salt
  • 1 boks mais (eller en kolbe)
  • Litt olje til steking
  • Pepper
  • 8 små tomater (juanita eller kirsebær er bra)
  • En kvast koriander til servering (kan sløyfes)
  • 4 hvetetortillas

Spicy hummus: 

  • 3 desiliter kokte kikerter (enten fra boks eller tørka kikerter som du bløtlegger og koker selv)
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 sitron
  • 2 spiseskjeer tahini
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje paprikapulver
  • 1 teskje chilipulver
  • 0,5 teskje spisskummen
  • Eventuelt litt vann

Framgangsmåte: 

Skjær squash i små terninger. Legg de utover på en tallerken, dryss litt salt over. Dette vil tvinge ut en del vann fra squashen. Hell av dette vannet, det trenger du ikke å bruke her.

Hell laken av maisen. Bruker du en hel masikolbe skjærer du maiskornene av den.

Varm opp oljen til høy varme i en stekepanne. Stek squash og mais til maisen i 3-4 minutter til det får farge. Smak til med salt og pepper.

Skjær tomater i terninger, grovhakk koriander.

Server med varme hvetetortillas (1 minutt i varm stekeovn eller mikrobølgeovn) smurt inn med spicy hummus (oppskrift under) og toppet med tomater og koriander.

Spicy hummus:

Skyll kikertene i vann og ha de i en food processor. Grovhakk hvitløk og ha i, press i sitronsaften. Ha i tahini og kjør til du har en helt jevn masse. Smak til med salt, paprikapulver, chilipulver og spisskummen.

La food processoren gå og ha i én og én spiseskje vann for å justere konsistensen.

Tostada1

FLERE MEKSIKANSKE OPPSKRIFTER FINNER DU OG. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *