

Mais- og squashtaco med spicy hummus
Meksikansk hverdagsmat med kanskje verdens beste hummus.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 1 squash
- Salt
- 1 boks mais (eller en kolbe)
- Litt olje til steking
- Pepper
- 8 små tomater (juanita eller kirsebær er bra)
- En kvast koriander til servering (kan sløyfes)
- 4 hvetetortillas
Spicy hummus:
- 3 desiliter kokte kikerter (enten fra boks eller tørka kikerter som du bløtlegger og koker selv)
- 1 kinesisk hvitløk
- 0,5 sitron
- 2 spiseskjeer tahini
- 1 teskje salt
- 1 teskje paprikapulver
- 1 teskje chilipulver
- 0,5 teskje spisskummen
- Eventuelt litt vann
Framgangsmåte:
Skjær squash i små terninger. Legg de utover på en tallerken, dryss litt salt over. Dette vil tvinge ut en del vann fra squashen. Hell av dette vannet, det trenger du ikke å bruke her.
Hell laken av maisen. Bruker du en hel masikolbe skjærer du maiskornene av den.
Varm opp oljen til høy varme i en stekepanne. Stek squash og mais til maisen i 3-4 minutter til det får farge. Smak til med salt og pepper.
Skjær tomater i terninger, grovhakk koriander.
Server med varme hvetetortillas (1 minutt i varm stekeovn eller mikrobølgeovn) smurt inn med spicy hummus (oppskrift under) og toppet med tomater og koriander.
Spicy hummus:
Skyll kikertene i vann og ha de i en food processor. Grovhakk hvitløk og ha i, press i sitronsaften. Ha i tahini og kjør til du har en helt jevn masse. Smak til med salt, paprikapulver, chilipulver og spisskummen.
La food processoren gå og ha i én og én spiseskje vann for å justere konsistensen.
