veganske kikerter oppskrift

Tacokrydra kikerter

Kjempegod snacks som lett danker ut både peanøtter og potetchips – og nevnte jeg at det er MYE sunnere?

Det er ikke litt usunt en gang, spicy kikerter. De er fulle av protein, kjempegode på smak, og du lager de på en liten halvtime. Server de i en skål på studebordet, ha de på toppen av salater, pastaretter eller til og med pizza, eller spis de varme rett fra stekebrettet.

Bruker du kikerter fra boks så husk å spare på laken til marengs. Dersom du har hjemmelaget tacokrydder kan du bruke det istedenfor den oppgitte krydderblandingen.

texmexkikerter2

Ingredienser: 

  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje chilipulver eller chiliflak
  • 0,5 teskje salt
  • 0,5 teskje pepper
  • 0,5 teskje paprikapulver
  • 0,5 teskje hvitløkspulver
  • 0,5 teskje løkpulver
  • 0,5 teskje røkt paprikapulver
  • 1 teskje brunt sukker (eventuelt lønnesirup)
  • 2 spiseskjeer olje (olivenolje eller rapsolje er fint, eventuelt solsikkeolje)
  • 3 desiliter ferdigkokte kikerter (enten innholdet fra én boks, eller 1,5 desiliter tørka kikerter som du bløtlegger og koker)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle. Fordel utover stekebrettet. Sett de i den varme ovnen og stek i ti minutter. Ta ut brettet og vend på kikertene, stek de deretter i ti minutter til (pass på at de ikke blir brent).

Servér varme lune eller kalde.

texmexkikerter1

FLERE OPPSKRIFTER MED KIKERTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *