

Taco med røkt potet og hvitløkssopp
Når taco blir fancy fingermat.
Taco kan være så utrolig mye mer enn bønnestuing og farse! Her fyller vi de sprøstekte maistortillasene med ovnsbakte poteter med smak av røkt paprika, hvitløksstekte sopp samt en hjemmelaget mangosalsa.
Til disse kjøpte jeg minivarianten av taco trays, synes de er veldig kule å servere når det skal være fingermat. Du kan såklart bruke vanlige tacoskjell eller eventuelt myke hvetetortillas her.

Ingredienser til fire porsjoner:
- 3-4 poteter
- Olje til steking
- 0,5 teskje røkt paprikapulver
- 0,5 teskje spisskummen
- Salt og pepper
- 4-5 sopp (gjerne ulike typer)
- 1 hvitløksfedd
- 1 mango
- 1 sjalottløk
- 7-8 små tomater
- Koriander
- 0,5 lime
- Tacotrays eller tilsvarende
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram en ildfast form. Skjær potetene i terninger og ha de i formen. Ha i litt olje og vend inn røkt paprikapulver, spisskummen, salt og pepper. Sett i ovnen og stek i 20-25 minutter, vend på potetene halvveis i steketiden.
Skjær sopp i terninger. Finhakk hvitløk. Ha litt olje i en stekepanne og stek soppen på medium varme til den begynner å svette. Ha i hvitløk, salt og pepper og stek noen minutter til.
Skjær mango i terninger, finhakk sjalottløk, skjær tomater i biter. Grovhakk koriander. Bland sammen mango, sjalottløk, tomater og koriander. Press litt limesaft over.
Varm tacotrays eller tilsvarende etter anvisning på pakken.
Bland sammen poteter, sopp og mangosalsa. Fordel utover tacotraysene og servér med en gang!

Fredagstaco med potet og sopp og mangosalsa høres kjempegodt 🙂 så nå må jeg ut og handle!