vegansk potetpizza oppskrift

Potetpizza

Lettvinte hvite minipizzaer er perfekte som fingermat eller småretter; alle liker disse. 

Aiaiai så godt! Her har jeg brukt iMat Fraiche (vegansk creme fraiche) som pizzasaus, du kan også bruke vegansk kremost, det blir veldig godt det også – både naturell og med urter. På toppen har vi et lag med poteter i tynne, tynne skiver.

Ingredienser til seks minipizzaer: 

  • 1 porsjon pizzadeig – kaldhevet eller vanlig
  • 2 poteter
  • Salt
  • Pepper
  • Eventuelt litt oregano eller rosmarin
  • 100 gram vegansk creme fraiche eller kremost
  • 2 spiseskjeer olivenolje

Framgangsmåte: 

Begynn med å lage pizzadeigen. Når den er ferdig hevet forvarmer du stekeovnen til 250 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Ha deigen over på kjøkkenbenken og elt den lett. Del den opp i seks like store emner og rull boller av de. Kjevle de ut til tynne pizzabunner. Fordel utover stekebrettet og forstek i fem minutter mens du gjør klar fyllet.

Bruk en ostehøvel eller mandolin til å skjære potetene i tynne skiver. Ha de over i en bolle og ha i salt og pepper etter smak, og eventuelt litt oregano eller rosmarin. Hell av vann som kommer fra potetene.

Ta pizzabunnene ut av ovnen, smør på et godt lag fraiche eller kremost, legg potetskiver over og topp med litt olivenolje. Stek i fem til ti minutter til, potene skal såvidt bli gylne i kantene.

Pynt med oregano eller rosmarin.

Minipizza-med-potet1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK PIZZA FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *