

Maiskremet pastasalat
Denne kremete pastasalaten med hvitløk, chili og basilikum er super som tilbehør til grillmat og alt av texmex.
Mais er en fantastisk råvare! Søt og så god, og når den moses får den skikkelig kremete konsistens. Perfekt til pastasaus! Her spicer vi opp maisen med litt hvitløk, chili og basilikum, og serverer med kald pasta (oppskriften fungerer også godt varm).

Ingredienser:
- 200 gram tørket pasta
- 1 boks mais
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk (eller 3 fedd vanlig hvitløk)
- 0,5 rød chili
- Et par kvaster basilikum
- Olje til steking
- 0,5 sitron
- Eventuelt litt matfløte av soya eller havre
- Salt
- Chiliflak til servering (kan sløyfes)
Framgangsmåte:
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hold pastaen under rennende kaldt vann til den blir avkjølt.
Ha maisen i en food processor eller blender og kjør til du har en jevn puré.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Grovhakk mesteparten av basilikumen (spar bare litt til pynting). Varm opp litt olje til medium varme i en liten gryte og stek sjalottløk, hvitløk og chili til det starter å bli blankt. Rør inn maisen og press i sitronsaft. La det hele koke opp, spe eventuelt med litt fløte. Rør inn den grovhakka basilikumen og smak til med salt.
Avkjøl sausen og vend den deretter sammen med pastaen. Anrett med basilikum og chiliflak på toppen og servér!
mariaexpressen.blogg.no
Det så utrolig godt ut.
Takk for det Maria 🙂
Denne er blant det enkleste og beste jeg har smakt 🙂
Herlig! Takk 🙂