veganske banancupcakes oppskrift

Placebocupcakes

Supersaftige banancupcakes med valnøtter. 

Disse kakene leverte jeg til åpningen av den superkule frisørsalongen Placebo her i Stavanger. De ga meg frie tøyler, så da ble det de obligatoriske sjokoladecupcakene pluss denne nye varianten med banan og valnøtter. Banan er en super ingrediens å bruke i vegansk bakst – den bidrar nemling til å gjøre kaken både saftigere og søtere, og er en veldig god erstatning for egg som bindemiddel i fruktkaker.

Banancupcakes

Ingredienser til 12 cupcakes: 

  • 2 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 0,75 desiliter nøytral olje
  • 2 desiliter sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
  • 1 banan
  • 3,5 desiliter hvetemel
  • Litt salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver
  • 1 desiliter valnøtter

Glasur og pynt: 

  • 200 gram vegansk margarin
  • 1 teskje vaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
  • Eventuelt litt soyamelk
  • 3-4 desiliter melis
  • 50 gram melkefri sjokolade
  • 12 valnøtter til pynt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn olje, sukker og vanilje. Ha i bananen. Mos røren jevn med en gaffel, eventuelt en stavmikser.

Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig.

Fordel røren utover i formene. Stek i 16-18 minutter.

Avkjøl før pynting.

Glasur og montering: 

Kjør margarin og vanilje jevnt med en håndvisp eller i en food processor. Spe eventuelt med litt soyamelk om det blir for hardt. Ha i melis – litt etter litt – til du får en fin, smørbar glasur.

vaniljeblomst-cupcakes1

Ha glasuren over i en sprøytepose med stor tupp. Fordel glasuren utover kakene.

Smelt sjokoladen i vannbad. ha over i en sprøytepose med bitteliten åpning, og lag noen runder med smeltet sjokolade over glasuren. Topp hver cupcake med en valnøtt.

Servér!

Banancupcakes2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. MariaExpressen

    De så kjempegode ut.

    1. Mari Hult

      Takk 🙂

  2. jeanette sandnes jansen

    Hei! Jeg lurer på HVA er vegansk margarin ? Kan de som har laktose allergi bruke det ? Og har du noen forslag å bruke erstattning for vanlig fløte når man har laktose allergi.

    1. Mari Hult

      Vegansk margarin er margarin uten melk og andre animalske produkter (heller ikke tilsatt D-vitamin fra saueull etc). Det er bare å lese på innholdsfortegnelsen, er en del typer f.esk Nutana, Alpro, Synnøve Finden.

      Istedenfor fløte ville jeg prøvd Oatly eller Gogreen sine produkter havreprodukter, evt soyafløte fra Alpro.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *