vegansk kremet potetsalat oppskrift

Bakt potetsalat med kokosbacon

Alle vet at bakt potet er bedre enn kokt potet, så hvorfor ikke kjøre den varianten i potetsalat? 

Her lager vi en relativt søt og kremet potetsalat, og topper den med sprø, salt kokosbacon. Kontraster i både tekstur og smak med andre ord, og utrolig, utrolig godt tilbehør til for eksempel grillmat. Majonesen kan du kjøpe i godt assorterte dagligvarebutikker eller spesialbutikker, men det er også en grei sak å lage vegansk majones selv. I oppskriften under (på vegansk masjones) er det sennep i majonesen. Dersom du kjøper ferdig masjones på du legge til en teskje dijonsennep i dressingen her.

bakt-potetsalat-med-kokosbacon1

Ingredienser: 

  • 600 gram poteter av god kvalitet (bruk gjerne små “gourmetpoteter”)
  • 2 hvitløksfedd
  • Eventuelt noen strå gressløk (kan erstattes av litt løkpulver)
  • 1 desiliter vegansk majones (butikkjøpt eller hjemmelaget)
  • 1 teskje sukker
  • Salt og pepper
  • Kokosbacon

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Skjær potetene i mindre biter og fordel de utover stekebrettet. Stek i ovnen til potetene er møre (steketiden kommer litt an på størrelsen på bitene, beregn cirka 15-25 minutter. Avkjøl potetbitene.

Finhakk hvitløk og gressløk. Rør sammen hvitløk, gressløk, majones, sukker, salt og pepper. Vend de avkjølte potetene inn i dressingen og ha over på serveringsfat. Topp med kokosbacon og servér.

bakt-potetsalat-med-kokosbacon2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE POTETSALATER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *