

Bakt potetsalat med kokosbacon
Alle vet at bakt potet er bedre enn kokt potet, så hvorfor ikke kjøre den varianten i potetsalat?
Her lager vi en relativt søt og kremet potetsalat, og topper den med sprø, salt kokosbacon. Kontraster i både tekstur og smak med andre ord, og utrolig, utrolig godt tilbehør til for eksempel grillmat. Majonesen kan du kjøpe i godt assorterte dagligvarebutikker eller spesialbutikker, men det er også en grei sak å lage vegansk majones selv. I oppskriften under (på vegansk masjones) er det sennep i majonesen. Dersom du kjøper ferdig masjones på du legge til en teskje dijonsennep i dressingen her.

Ingredienser:
- 600 gram poteter av god kvalitet (bruk gjerne små “gourmetpoteter”)
- 2 hvitløksfedd
- Eventuelt noen strå gressløk (kan erstattes av litt løkpulver)
- 1 desiliter vegansk majones (butikkjøpt eller hjemmelaget)
- 1 teskje sukker
- Salt og pepper
- Kokosbacon
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Skjær potetene i mindre biter og fordel de utover stekebrettet. Stek i ovnen til potetene er møre (steketiden kommer litt an på størrelsen på bitene, beregn cirka 15-25 minutter. Avkjøl potetbitene.
Finhakk hvitløk og gressløk. Rør sammen hvitløk, gressløk, majones, sukker, salt og pepper. Vend de avkjølte potetene inn i dressingen og ha over på serveringsfat. Topp med kokosbacon og servér.
