vegansk ovnsbakte nudler oppskrift

Ovnsbakt pad thai

Alt smaker jo bedre ovnsbakt! 

Min venninne Linn elsker alt som har med nudler og peanøtter å gjøre. Om jeg lager pad thai skraper hun tallerknen, men av og til er det kjekt å prøve på noe nytt. Her har jeg brukt mange av de samme ingrediensene og laget en grateng utav det. Grønnsakene og nudlene vender vi i en saus av peanøttsmør, kokosmelk og soyamelk – en trio som fungerer til nesten alt. Det fine med denne retten er at du kan gjøre den i stand lenge før servering, og så bare hive den i ovnen et kvarter før maten skal stå på bordet. Perfekt i en travel hverdag.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 300 gram nudler (gjerne litt tykke)
  • 2 gulrøtter
  • 1 rød paprika
  • 1 håndfull grønnkål
  • 0,5 kinesisk hvitløk (eller 3 fedd vanlig hvitløk)
  • 2 centimeter ingefær
  • Olje til steking
  • 1 spiseskje rød currypasta (thaiversjonen)
  • 3 spiseskjeer peanøttsmør
  • 2 desiliter kokosmelk
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 0,5 lime
  • Eventuelt litt sukker
  • Peanøtter
  • Koriander

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form.

Kok nudlene etter anvisning på bakken. Sil av vannet og hell på kaldt vann helt til nudlene blir avkjølte.

Skjær gulrøtter i ringer, paprika i strimler. Snitt grønnkål. Finhakk hvitløk og ingefær.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Fres gulrøtter, paprika og grønnkål i noen minutter til det blir gyllent. Legg til sides.

Ha litt mer olje i pannen om det blir tørt. Ha i hvitløk og ingefær, surr i ett minutt, ha deretter i currypasta og rør sammen med hvitløk og ingefær. Ha i peanøttsmør, kokosmelk, soyasaus og saften fra limen og la det koke opp. Smak eventuelt til med litt mer sukker.

Vend sammen sausen, nudlene og grønnsakene og ha over i den ildfaste formen. Grovhakk peanøttene og ha over.

Bak i ovnen i cirka 20 minutter. Grovhakk eventuelt litt koriander og ha over ved servering.

8 Comments

  1. Denne var fantastisk god! Fant den mens jeg vimsete sulten rundt på kiwi, veldig bra 🙂
    Jeg laget min egen variant av rød currypaste og endret litt grønnsaker, hadde ikke kål men brukte brokkoli og litt sopp i tillegg til de andre grønnsakene. Jeg droppet å ha den i ovnen fordi jeg tenkte sausen ville bli for tørr, men det stemmer kanskje ikke? Hadde ikke peanøtter så brukte cashew, funket det også 😉

    1. Mari Hult

      Takk for tilbakemelding 🙂 Å ha den i ovnen er et bra alternativ for rester etc, og når du ikke skal spise med en gang. Den blir ikke veldig tørr, men mer gratengaktig liksom. Så bra det smakte!

  2. Hanne Sørvaag

    Oi, denne var suuupergod!! Takk, Mari!!

    1. Mari Hult

      Så hyggelig å høre 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Takk!

  3. Anita Laluna

    Helt utrolig god rettLager den for andre gang i dag. Både voksne og barn gleder seg❣

    1. Mari Hult

      Så kjekt å høre! Takk <3

  4. Hei! Blir denne kjip å fryse? eller hvor lenge holder det seg evetuelt i kjøleskapet, tror du?

    1. Mari Hult

      Jeg er ikke så dreven med frysing av nudler dessverre. Men den står fint noen dager i kjøleskapet!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *