vegansk soya manchurian oppskrift

Soya Manchurian

Nydelig indiskkinesisk middag med soyakjøtt og paprika i en nydelig tomatsaus. 

Soyamedaljonger er så likt kjøtt at det er skummelt! Både i konsistens og smak (når det krydres rett). Her har jeg brukt de i en kjempeherlig rett med røtter i både India og Kina.

Soyamedaljongene får du kjøpt i noen internasjonale matvarebutikker samt helsekostbutikker, du kan også bestille de fra nettbutikker som for eksempel veganlife.no.

soy-chunks-manchurian2

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • Vann med økologisk buljongpulver
  • 20 soyamedaljonger
  • 4 spiseskjeer hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje chilipulver
  • Olje til steking
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 centimeter ingefær
  • 1 vårløk
  • 0,5 rød chili
  • 1 rød paprika
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 2 spiseskjeer lønnesirup
  • 1 liten boks knuste tomater (cirka 2 desiliter)
  • 2 teskjeer lys eddik
  • Eventuelt koriander til servering

Framgangsmåte: 

Kok opp godt med vann med buljongpulver i en gryte. Ha i medaljongene og la de koke i 15 minutter. Hell av vannet.

Rør sammen hvetemel, salt og chilipulver på en tallerken. Vend soyamedaljongene i melblandingen.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Stek soyamedaljongene i 2-3 minutter på hver side – de skal bli gylne og litt sprø.

Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Skjær vårløk og chili i ringer. Skjær paprika i strimler. Ha grønnsakene i pannen med soyaen og la det hele steke sammen i noen minutter.

Hell i soyasaus, lønnesirup, tomater og eddik og la det hele koke opp. La det koke i noen minutter, smak eventuelt til med litt mer soyasaus.

Grovhakk koriander og ha på rett før servering.

Soya Manchurian smaker godt med ris til, eventuelt nudler.

soy-chunks-manchurian1

FLERE OPPSKRIFTER MED SOYAMEDALJONGER FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Cecilius

    Nydelig! Byttet paprikaen ut med løk, og vårløk med purreløk. Serverte med ris med rikelig gressløk. Takk for nok en god oppskrift, Mari!

    1. Mari Hult

      Så herlig å høre! Elsker når folk tilpasser oppskriftene etter det de liker/har 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *