veganske aspargesbønner med sesam oppskrift

Sesambønner

“Crunchy” aspargesbønner med smak av hvitløk og rista sesamfrø er supert middagstilbehør. 

Aspargesbønner er en av de grønnsakene jeg alltid kjøper med meg (mest fordi de er kalorifattige og helt ok på smak), men de blir sjeldent den store hiten på spisebordet. Stort sett havner de “nederst” i en wok der alle de andre ingrediensene får mer kjærlighet.

På tide å gi de grønne kameratene den oppmerksomheten de fortjener.

Her har jeg forkokt de (for deretter å ha de over i iskaldt vann så de ikke blir overkokte), og deretter stekt de småchruncy i stekepannen med litt sesamolje, sesamfrø og hvitløk. Simsalabim! Kjempegode aspargesbønner.

Ingredienser: 

  • 200 gram aspargesbønner
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 spiseskjeer ristet sesamolje
  • 1 spiseskje soyasaus
  • 1 spiseskje lønnesirup
  • Sesamfrø

Framgangsmåte: 

Kok opp godt med vann i en gryte. Gjør klar en bolle med kaldt vann ved siden av komfyren, ha gjerne i noen isbiter også.

Kok aspargesbønnene i to minutter. Ha de rett over i det kalde vannet.

Finhakk hvitløken.

Varm opp sesamoljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i aspargesbønner og hvitløk og stek i et lite minutt. Hell over soyasaus og lønnesirup og vend inn sesamfrøene.

Servér aspargesbønnene rykende varme.

sesambønner1

FLERE OPPSKRIFTER MED ASPARGESBØNNER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *