

Høstens quinoasalat
Lun salat med eple, grønnkål og kantarell i en søt tahinidressing.
Ingredienser:
- 2,5 desiliter quinoa
- 2 desiliter hasselnøtter (eller andre nøtter)
- 3 hvitløksfedd
- 400 gram kantarell (eller annen sopp)
- 2 epler
- 400 gram grønnkål
- Olje til steking
- 1 teskje timian
- Salt og pepper
Tahinisaus:
- 1 hvitløksfedd
- 5 spiseskjeer tahini
- 2 spiseskjeer lønnesirup
- 1 teskje lys eddik
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 0,5 sitron
- Salt
Framgangsmåte:
Kok quinoa etter anvisning på pakken, eventuelt bruk denne oppskriften.
Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i hasselnøttene og rist de i den tørre pannen til det begynner å lukte godt (eller vondt. Alt etter som hva du liker). Pass på at du ikke brenner nøttene.
Finhakk hvitløk. Skjær kantarell i terninger. Skjær eplene i terninger og snitt grønnkålet. Kast de hardeste bitene av stilken.
Legg hasselnøttene til sides. Skru ned varmen til medium, ha i olje og hvitløk og kantarell. Stek i noen minutter til kantarellene begynner å “svette” litt. Ha da i eplene og grønnkål og stek videre. Ha i timian, salt og pepper, og stek til grønnkålen begynner å synke sammen.
Vend grønnkålblandingen sammen med quinoaen. Server med tahinidressing (oppskrift under).
Tahinisaus:
Riv eller finhakk hvitløken. Ha i en bolle og bland inn tahini, lønnesirup. eddik og olivenolje. Visp det hele godt sammen. Smak til med sitronsaft og salt.

Denne oppskriften ser spennende ut! Hvor mange porsjoner gir dette?
4 porsjoner 🙂