vegansk quinoasalat oppskrift

Høstens quinoasalat

Lun salat med eple, grønnkål og kantarell i en søt tahinidressing. 

Ingredienser:

  • 2,5 desiliter quinoa
  • 2 desiliter hasselnøtter (eller andre nøtter)
  • 3 hvitløksfedd
  • 400 gram kantarell (eller annen sopp)
  • 2 epler
  • 400 gram grønnkål
  • Olje til steking
  • 1 teskje timian
  • Salt og pepper

Tahinisaus:

  • 1 hvitløksfedd
  • 5 spiseskjeer tahini
  • 2 spiseskjeer lønnesirup
  • 1 teskje lys eddik
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 0,5 sitron
  • Salt

Framgangsmåte:

Kok quinoa etter anvisning på pakken, eventuelt bruk denne oppskriften. 

Varm opp en stekepanne til høy varme. Ha i hasselnøttene og rist de i den tørre pannen til det begynner å lukte godt (eller vondt. Alt etter som hva du liker). Pass på at du ikke brenner nøttene.

Finhakk hvitløk. Skjær kantarell i terninger. Skjær eplene i terninger og snitt grønnkålet. Kast de hardeste bitene av stilken.

Legg hasselnøttene til sides. Skru ned varmen til medium, ha i olje og hvitløk og kantarell. Stek i noen minutter til kantarellene begynner å “svette” litt. Ha da i eplene og grønnkål og stek videre. Ha i timian, salt og pepper, og stek til grønnkålen begynner å synke sammen.

Vend grønnkålblandingen sammen med quinoaen. Server med tahinidressing (oppskrift under).

Tahinisaus:

Riv eller finhakk hvitløken. Ha i en bolle og bland inn tahini, lønnesirup. eddik og olivenolje. Visp det hele godt sammen. Smak til med sitronsaft og salt.

grønnkålsalat1

FLERE OPPSKRIFTER MED QUINOA FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Denne oppskriften ser spennende ut! Hvor mange porsjoner gir dette?

    1. Mari Hult

      4 porsjoner 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *