

Blåbærterte
Herlig dessertterte med vegansk mørdeig og masse, masse blåbær.
Ingredienser:
- 175 gram vegansk margarin
- 1,5 desiliter sukker
- 2 spiseskjeer soyayoghurt
- 3 spiseskjeer kikertmel
- 6 desiliter hvetemel
- 1,5 teskje bakepulver
- 3 spiseskjeer vann eller soyamelk
Blåbærfyll:
- 2 spiseskjeer potetmel
- 3-4 spiseskjeer melis eller sukker
- 4-5 desiliter blåbær, eventuelt i kombinasjon med andre bær
Framgangsmåte:
Visp margarin og sukker hvitt. Rør inn soyayoghurt.
Sikt inn kikertmel, hvetemel og bakepulver. Elt deigen sammen. Spe med vann eller soyamelk om det blir for tørt. Deigen skal være smidig og fin.
Ha i en bolle, dekk til med plastfolie og la stå kaldt i minst en halvtime før utbaking.
Blåbærfyll:
Forvarm stekeovnen til 185 grader. Finn fram en terteform med diameter på 24-28 cm (andre størrelser går også fint, da må du justere mengdene bare).
Ha litt melis på benken og kjevle ut mørdeigen. Legg den fint utover terteformen og lag en del hull i den med en gaffel.
Forstek tertebunnen 20-25 minutter, til den såvidt begynner å ta farge.
Bland sammen potetmel og melis eller sukker. Rør forsiktig sammen bærene og sukkerblandingen (smak deg frem til ønsket sødme). Dersom du benytter frosne bær må du helle av eventuell bærsaft før du blander inn sukkeret, hvis ikke kan terten fort bli vassen. Hell bærblandingen over i den forstekte tertebunnen og etterstek terten i 10-15 minutter.
Avkjøler du terten før servering så setter den seg fint, og det blir ikke noe søl.
Terten smaker godt som den er, eventuelt sammen med litt vaniljesaus eller -is.
