

Blåbærostekake
Fantastisk god vegansk ostekake toppet med masse friske blåbær.
Når min kjempegode venninne og nabo Linn kommer innom med over to liter selvplukkede blåbær… DEN følelsen liksom. En av de fineste gavene jeg noensinne har fått. Slik blir det kaker av.

Dette er en ganske enkel ostekake, og den kan toppes med allslags bær strengt tatt. Kjører du butikkblåbær så anbefaler jeg frosne, ikke de store hagebærene som står i fruktavdelingen. Ta de ut av fryseren rett før de skal på kaken, så blir det ikke blåbærsaft overalt.
Kaken er rett og slett veldig god, og passer både til kveldskaffen eller på kakebordet i konfirmasjonen. Den er også veldig grei som dessert, og den holder seg veldig godt flere dager i kjøleskap.

Ingredienser:
- 250 gram veganske havrekjeks
- 100 gram vegansk margarin
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 teskje kanel
- 2 pakker vegansk kremost naturelle
- 1 pakke silketofu
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 0,5 desiliter sukker
- 1 vaniljestang
- Masse blåbær (2-3-4 desiliter, etter smak og hvor mye du har tilgjengelig)
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha den i. Smak til med sukker og kanel. Press kjeksblandingen ut i bunnen på en springform med 20-22 cm i diameter.
Kjør kremost, silketofu og maisstivelse jevnt i en kjøkkenmaskin. Rør inn sukker, innholdet av vaniljestangen og sitronsaft, smak eventuelt til med mer sukker.
Fordel røren utover i formen. Bak i 20 minutter. Ha kaken ut av ovnen, legg blåbærene over den og bak i 15-20 minutter til.

Avkjøl kaken helt før servering.

Du skriver 2 pakker kremost og 1 pakke silketofu, men hvor meget er det i gram?
In english:
In your recipe you write 2 packets of cream cheese and 1 packet of silk tofu, but how many grams is in each packet?
Pakkene med kremost tror jeg er 250-300 gram, silketofu 300 gram.
Tak for svar 🙂
Jeg har kun 400g kremost i alt, tror du det vil være ok?