vegansk sjokolademousse uten egg oppskrift

Sjokolademousse uten egg

Kjempeluftig sjokolademousse laget med en overraskende ingrediens… 

Kikertlake er virkelig en fabelaktig erstatning for eggehvite. Ikke bare blir den til super marengs, du kan også piske den stivt og lage en kjempegod sjokolademousse. Prøv å kjøpe kikerter med minst mulig tilsatt salt. Kikertene bruker vi ikke i denne oppskriften, men de kan du ha i så mye annet godt, sjekk alle mine kikertoppskrifter her.

Det er så lett som å piske kikertlaken skikkelig stiv med litt sitronsaft eller eddik og melis. La det gjerne gå 10 minutter her, det blir stivt.

Så smelter vi sjokolade – som vi deretter avkjøler – og vender den forsiktig inn i den vispa kikertlaken. Blir vi for ivrige med mengder eller visping her så kan det falle sammen, så hold deg til oppskriften.

Ingredienser: 

 • Laken fra 1 boks kikerter
 • 1 teskje sitronsaft eller lys eddik
 • 3-4 spiseskjeer melis
 • 100 gram vegansk sjokolade

Framgangsmåte: 

Sil laken fra kikertene over i en kjøkkenmaskin med vispefunksjon. Sett på full fart og visp til det begynner å skumme. Ha i sitronsaft og melis og la det gå videre til du får helt stiv “marengs” – dette tar fort 10 minutter. Visp litt ekstra om du er i tvil. Smak eventuelt til med mer søtning.

sjokolademousse-uten-egg1

Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl noe.

Vend sjokoladen forsiktig inn i kikertmarengsen.

sjokolademousse-uten-egg2

Servér!

Sjokolademousse-uten-egg1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK SJOKOLADEMOUSSE FINNER DU HER. 

18 Comments

 1. Er det jammen så lett?!

  1. Mari Hult

   Jepp 🙂

 2. Mali Klauseth

  Vil det ikke smake kikerter??

  1. Mari Hult

   Nope 🙂

 3. Går det an å bruke bake kakao blandet i for eksempel litt vann? eventuelt halvparten sjokolade og halvparten kakao? 🙂

  1. Mari Hult

   Trenger ikke blande i vann, bare ha kakaopulveret direkte i 🙂

 4. Kan den fryses?

  1. Mari Hult

   Ikke prøvd, men tviler på at det går :/ Laken kan fryses før du visper den da 🙂

 5. Nam!! Hva slags kikerter har du brukt? Ulik mengde vann i de forskjellige merkene

  1. Mari Hult

   Jeg bruker alltid de fra Rema 1000. Synes de er best 🙂

 6. Hvor mange personer er denne oppskriften til? Får tre venner på besøk og har veldig lyst til å prøve denne til dessert.

  1. Mari Hult

   Den passer til 3-4 stk tenker jeg 🙂

 7. Jeg innrømmer at jeg var litt skeptisk til kikertlake, men det ble altså utrolig bra!! Jeg opplevde imidlertid at marengs kollapset litt da jeg rørte inn sjokoladen – er det et tegn på at jeg ikke lot den smelta sjokoladen avkjøles nok?
  Takk for oppskrift!! 🙂

  1. Mari Hult

   Det er en hårfin balanse her tror jeg. Har en for mye sjokolade i så ryker marengsen 🙁 Har kanskje med varmen å gjøre også ja. må forsøke meg mer tror jeg.

 8. Veganer:)

  Dete ser awesome ut <3

  1. Mari Hult

   Takk for det 😀

 9. Hei! Min mousse falt fullstendig sammen og ble til en sjokoladedrikk istedenfor. Sjokoladedrikken var veldig god, så jeg skulle gjerne smakt den i mousseform! Hvilken sjokolade brukte du? Hvor lenge avkjøler du sjokoladen før du rører den inn? Kan du lage en videooppskrift med denne her? Takk for en kjempefin blogg!

  1. Mari Hult

   Tror det er kikertlaken som er det svake punktet her, ikke sjokoladen. Kanskje prøve denne oppskriften istedenfor, den er enklere + kan lages med soyafløte: http://www.vegetarbloggen.no/2016/06/11/superenkel-sjokolademousse-2/

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *