

Fruktsalat med kandiserte valnøtter
Frisk og søt vegansk dessert med ingredienser du får kjøpt i alle dagligvarebutikker.
Fruksalat er vegandessert nummer én! For alle som ikke er så komfortable med å lage mat til veganere så er det veldig enkelt og greit å kutte opp en fruktsalat, og det er jo alltid godt. Her gjør vi litt ekstra stas på salaten med noen karameliserte valnøtter i. De gir litt ekstra tekstur og sødme, og gjør retten litt mer spennnede.
Ingredienser:
- 2 desiliter valnøtter
- 0,5 desiliter lønnesirup (eventuelt annen sirup)
- 400 gram assortert frukt
- Eventuelt kokoskrem til servering
Framgangsmåte:
Ha valnøtter og lønnesirup i en stekepanne. Sett varmen på medium/høy. Vend på nøttene med jevne mellomrom. Sirupen vil skumme litt og begynne å karamelisere seg.

Vend på nøttene til sirupen legger seg som et karamellag utpå. Ha nøttene over på et bakepapir og la de kjøle seg ned.
Skjær opp frukt i terninger. Ha i en bolle. Vend inn nøttene når disse er avkjølt.

Servér som det er, eventuelt med litt kokoskrem til (eller annen pisket plantekrem).