nettmat vegetarkasse stavanger

Kjærlighet ved første blikk

Om mat og menn. 

Min venninne Tamara er tidenes matchmaker. Hun er den personen i Stavanger som har mest kontroll på hva som skjer, hva som er nytt, hva som er kult og hvem som er greie. Spesielt den siste der. Selv driver hun blant annet Socialcooking, som arrangerer byens kuleste matkurs der deltagerne blir kjent med hverandre og lager mat sammen.

UANSETT, Tamara og jeg er gode venninner, og når hun kommer med et forslag så hører jeg på henne selv om timeplanen min sier at jeg burde holde meg langt unna. Hun nevnte to gutter hun kjente, Frode og Thomas. “Kjempegreie… Ja og så driver de med middagskasser som de leverer hjem til folk. Og de er så greie. Du må møte de. Vil du ha kontaktinfo?”.

Tamara mener alt så godt alltid, så jeg tenkte at hun ville pushe meg på de, og så blir det ukomfortabelt fordi ingen helt vet hva vi skal med hverandre. Men når hun introduserer deg så stiller du opp likevel. Du gjør det bare fordi hun er så grei at du ikke vil skuffe henne.

“Har de hørt om meg i det hele tatt da?” spurte jeg, og sa at det kanskje var greiest om hun sender de kontaktinfoen min heller. Gi de en vei ut.

Jeg glemmer det hele litt siden ballen ikke akkurat er i mine hender, men får ganske kjapt etterpå mail av Thomas. Han er på ballen og vi avtaler kjapt et møte. Som jeg kommer for sent til, uten å rekke å komme på en skikkelig unnskyldning en gang. En dustete, arrogant matblogger. Og på andre siden av bordet sitter verdens to skjønneste gutter. 

Frode og Thomas introduserer seg. Forteller at de satser sparepengene sine på å få rogalendinger til å spise mer mat fra nettopp Rogaland. “Me har jo verdens beste råvarer her”. For å få til dette har de startet bedriften Nettmat. De har fått fatt i en fantastisk kokk, Stian, en kjendis i Stavangers matmiljø. Sammen lager de middagskasser der de kombinerer flotte oppskrifter med flotte råvarer i sesong fra matfatet på Jæren. Jeg faller for konseptet deres på sekundet.

Så forteller de at de vil lage en ny matkasse med mine oppskrifter. Satse på vegansk mat, som den første store matkasseaktøren i landet. MED MINE OPPSKRIFTER!

Oj…

FOTOSHOOT: Frode fotograferer en av de nye oppskriftene jeg har laget for Nettmat.no
FOTOSHOOT: Frode fotograferer en av de nye oppskriftene jeg har laget for Nettmat.no

De viser meg rundt i lokalet. Digre kjølelagre, koselige kontorer, et kjøkken som fungerer og et stort rom som skal bli et nytt superkjøkken. “Det kan du bare låne selv om du ikke vil jobbe med oss”, sier Thomas kjapt. Godt å møte noen med like mye businessteft som meg selv.

Det er sjelden jeg møter noen jeg umiddelbart har kjempelyst å jobbe sammen med. Når jeg glemmer alt om “hard to get”, og bare sier “såklart vi får til en avtale” lenge før jeg får noe kontraktforslag. Sist gang det skjedde meg var med Annette i United Bloggers. Og nå skjedde det altså igjen.

11. oktober kjører vi ut den første vegetarkassen til husstander i Sør-Rogaland. 

Vi begynner med en kasse med tre oppskrifter for to personer, så får vi se hvordan den blir tatt i mot. Oppskriftene kommer til å være relativt kjappe å lage (20-45 minutter er målet), og uten mange merkelige råvarer. På menyene skal det stå veganske klassikere som daal, falafel og chili sin carne, men vi skal også lage nye retter som ikke finnes på bloggen.

SNEAK PREVIEW: Noen av rettene som skal brukes til matkassene "mine".
SNEAK PREVIEW: Noen av rettene som skal brukes til matkassene “mine”.

Vi skal følge sesongene og hva de lokale bøndene har å by på, og vi bruker leverandører fra Rogaland så langt det er mulig. Jeg har allerede fått være med på besøk hos leverandører, og er skikkelig imponert over hva som lages nesten rett utenfor stuedøren min.

LEVERANDØRBESØK: I grønnsakseldoradoet til Germann Vervik på Sandnes.
LEVERANDØRBESØK: I grønnsakseldoradoet til Germann Vervik på Sandnes.

Jeg gruer meg ihjel og er livredd jeg blir et tapsprosjekt for tidenes mest sympatiske bedrift. Men noen sjanser må en ta, og jeg er sykt stolt over at Nettmat har valgt å ta sjansen på meg.

Les mer om Vegetarkassen her

Følg Nettmat på Facebook for oppdateringer om når kassen kan bestilles

Eller ta kontakt med de på epost kundeservice@nettmat.no

Nettmat-kombi
DIY: Tobias (til venstre og høyre) er siste mann inn i bedriften, og i tillegg til kommunikasjon og marked hjelper han både med pakking av kasser og fotografering av mat.

19 Comments

  1. Cathrine

    Dette er bare så rått at jeg mister pusten! Gleder meg ihjel til å teste ut dette, og må bare bøye meg i støvet over kunnskapene og motet ditt, du er den råeste i hele Rogaland. Nei, – i hele verden!

    1. Mari Hult

      Du e så skjønne <3 <3 <3 Takk!

  2. Charlotte

    Hei! Jeg har leitet og ventet på vegetar-matkasse såååå lenge nå. Digger ideen, og glad det endelig er noen som tester det ut. Mulighet for at det kommer til Bergen og etterhvert?? 🙂

    1. Mari Hult

      Håper det!! 🙂 🙂

  3. Anne på Moseplassen

    Gratulerer Mari, så artig prosjekt!

    1. Mari Hult

      Takk 🙂 🙂 🙂

  4. Jartrud Høstmælingen // www.basiskmat.com

    Så flott, dette blir bra – heldige Rogalendinger!

    1. Mari Hult

      Takk!!!!! <3

  5. For en strålende idé og du er så absolut rett kvinne til jobben! Lykke til!!

    1. Mari Hult

      ÅÅhhh, tuuusen takk for det Ina <3

  6. Therese Moser

    Supert! Dette kommer til å bli bra.

    1. Mari Hult

      Takk 🙂 🙂 🙂

  7. Åh! Jeg har hatt sinnsykt lyst til å få med med et social cooking kurs med deg, men har aldri fått tiden til å klaffe! Satser på at det blir flere kurs? Og denne kassen gleder jeg meg til! har tenkt lenge at jeg hadde hoppet på en matkasse-deal om det var vegetariske alternativ:D

    1. Mari Hult

      oioioi, takk for alt dette her 🙂 🙂 Blir nok mange flere kurs ja, bare å følge med 🙂

  8. Elisabeth

    Dette varmer å lese. Håper det kommer til Tønsberg. Lykke til!

    1. Mari Hult

      Håper jeg og 🙂 Takk for fine ord!

  9. Åh, dette gjorde meg kjempeglad. Jeg har smugfulgt bloggen din en stund, men fant ut at jeg liksågodt kunne kommentere. Jeg skal bestille til nyåret og gleder meg masse!

    1. Mari Hult

      Tuuuuusen takk for det!!! Håper du elsker kassen 🙂

  10. Josefine

    Kan ikke denne komme til Haugesund NÅ!? Har ventet siden den ble lansert siden det står rogaland…

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *