

Kjærlighet ved første blikk
Om mat og menn.
Min venninne Tamara er tidenes matchmaker. Hun er den personen i Stavanger som har mest kontroll på hva som skjer, hva som er nytt, hva som er kult og hvem som er greie. Spesielt den siste der. Selv driver hun blant annet Socialcooking, som arrangerer byens kuleste matkurs der deltagerne blir kjent med hverandre og lager mat sammen.
UANSETT, Tamara og jeg er gode venninner, og når hun kommer med et forslag så hører jeg på henne selv om timeplanen min sier at jeg burde holde meg langt unna. Hun nevnte to gutter hun kjente, Frode og Thomas. “Kjempegreie… Ja og så driver de med middagskasser som de leverer hjem til folk. Og de er så greie. Du må møte de. Vil du ha kontaktinfo?”.
Tamara mener alt så godt alltid, så jeg tenkte at hun ville pushe meg på de, og så blir det ukomfortabelt fordi ingen helt vet hva vi skal med hverandre. Men når hun introduserer deg så stiller du opp likevel. Du gjør det bare fordi hun er så grei at du ikke vil skuffe henne.
“Har de hørt om meg i det hele tatt da?” spurte jeg, og sa at det kanskje var greiest om hun sender de kontaktinfoen min heller. Gi de en vei ut.
Jeg glemmer det hele litt siden ballen ikke akkurat er i mine hender, men får ganske kjapt etterpå mail av Thomas. Han er på ballen og vi avtaler kjapt et møte. Som jeg kommer for sent til, uten å rekke å komme på en skikkelig unnskyldning en gang. En dustete, arrogant matblogger. Og på andre siden av bordet sitter verdens to skjønneste gutter.
Frode og Thomas introduserer seg. Forteller at de satser sparepengene sine på å få rogalendinger til å spise mer mat fra nettopp Rogaland. “Me har jo verdens beste råvarer her”. For å få til dette har de startet bedriften Nettmat. De har fått fatt i en fantastisk kokk, Stian, en kjendis i Stavangers matmiljø. Sammen lager de middagskasser der de kombinerer flotte oppskrifter med flotte råvarer i sesong fra matfatet på Jæren. Jeg faller for konseptet deres på sekundet.
Så forteller de at de vil lage en ny matkasse med mine oppskrifter. Satse på vegansk mat, som den første store matkasseaktøren i landet. MED MINE OPPSKRIFTER!
Oj…

De viser meg rundt i lokalet. Digre kjølelagre, koselige kontorer, et kjøkken som fungerer og et stort rom som skal bli et nytt superkjøkken. “Det kan du bare låne selv om du ikke vil jobbe med oss”, sier Thomas kjapt. Godt å møte noen med like mye businessteft som meg selv.
Det er sjelden jeg møter noen jeg umiddelbart har kjempelyst å jobbe sammen med. Når jeg glemmer alt om “hard to get”, og bare sier “såklart vi får til en avtale” lenge før jeg får noe kontraktforslag. Sist gang det skjedde meg var med Annette i United Bloggers. Og nå skjedde det altså igjen.
11. oktober kjører vi ut den første vegetarkassen til husstander i Sør-Rogaland.
Vi begynner med en kasse med tre oppskrifter for to personer, så får vi se hvordan den blir tatt i mot. Oppskriftene kommer til å være relativt kjappe å lage (20-45 minutter er målet), og uten mange merkelige råvarer. På menyene skal det stå veganske klassikere som daal, falafel og chili sin carne, men vi skal også lage nye retter som ikke finnes på bloggen.

Vi skal følge sesongene og hva de lokale bøndene har å by på, og vi bruker leverandører fra Rogaland så langt det er mulig. Jeg har allerede fått være med på besøk hos leverandører, og er skikkelig imponert over hva som lages nesten rett utenfor stuedøren min.

Jeg gruer meg ihjel og er livredd jeg blir et tapsprosjekt for tidenes mest sympatiske bedrift. Men noen sjanser må en ta, og jeg er sykt stolt over at Nettmat har valgt å ta sjansen på meg.
Følg Nettmat på Facebook for oppdateringer om når kassen kan bestilles
Eller ta kontakt med de på epost kundeservice@nettmat.no

Dette er bare så rått at jeg mister pusten! Gleder meg ihjel til å teste ut dette, og må bare bøye meg i støvet over kunnskapene og motet ditt, du er den råeste i hele Rogaland. Nei, – i hele verden!
Du e så skjønne <3 <3 <3 Takk!
Hei! Jeg har leitet og ventet på vegetar-matkasse såååå lenge nå. Digger ideen, og glad det endelig er noen som tester det ut. Mulighet for at det kommer til Bergen og etterhvert?? 🙂
Håper det!! 🙂 🙂
Gratulerer Mari, så artig prosjekt!
Takk 🙂 🙂 🙂
Så flott, dette blir bra – heldige Rogalendinger!
Takk!!!!! <3
For en strålende idé og du er så absolut rett kvinne til jobben! Lykke til!!
ÅÅhhh, tuuusen takk for det Ina <3
Supert! Dette kommer til å bli bra.
Takk 🙂 🙂 🙂
Åh! Jeg har hatt sinnsykt lyst til å få med med et social cooking kurs med deg, men har aldri fått tiden til å klaffe! Satser på at det blir flere kurs? Og denne kassen gleder jeg meg til! har tenkt lenge at jeg hadde hoppet på en matkasse-deal om det var vegetariske alternativ:D
oioioi, takk for alt dette her 🙂 🙂 Blir nok mange flere kurs ja, bare å følge med 🙂
Dette varmer å lese. Håper det kommer til Tønsberg. Lykke til!
Håper jeg og 🙂 Takk for fine ord!
Åh, dette gjorde meg kjempeglad. Jeg har smugfulgt bloggen din en stund, men fant ut at jeg liksågodt kunne kommentere. Jeg skal bestille til nyåret og gleder meg masse!
Tuuuuusen takk for det!!! Håper du elsker kassen 🙂
Kan ikke denne komme til Haugesund NÅ!? Har ventet siden den ble lansert siden det står rogaland…