

Pulled jackfruit tacos
Jackfruit + øl = fantastisk god meksikansk middag. Denne må du bare prøve!
“Jeg har aldri smakt noe i nærheten av dette tidligere”, sa Anders. De andre middagsgjestene var enige. Dette var noe nytt.
Øl er kjempekult å bruke i matlaging. Fram til nå har jeg mest brukt det i kaker, men det er også veldig spennende i middagsretter. Her har jeg kokt jackfruit i en ganske søt og fruktig stout fra Lervig. Jackfruiten er også søt i seg selv, så jeg trengte en del krydder her for å finne rett balanse. Bruker du en mindre søt øl kan du slippe unna med mindre krydder. Har den mindre fruktsmak kan du også gjerne ha i litt mer limesaft.

Jackfruit får du kjøpt hermetisk på internasjonale matbutikker. Pass på å kjøpe det i vann/lake, IKKE i sirup. Det blir for søtt i middagsretter.

Til denne oppskriften tok jeg ikke bilder av prosessen, men det ble dokumentert på Snapchat heldigvis (følg meg gjerne: vegetarbloggen), så jeg beklager for den dårlige kvaliteten.

Ingredienser til to porsjoner:
- 1 boks jackfruit (i vann eller lake, ikke sirup)
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 chili av god kvalitet (evt chilipulver)
- 2 spiseskjeer olje til steking
- 1 teskje spisskummen
- 0,5 teskje chipotlepulver (kan erstattes av vanlig chilipulver)
- 0,5 teskje malt koriander
- 0,5 teskje kanel
- 1 lime
- Salt
- 2 desiliter stout
Framgangsmåte:
Hell laken av jackfruiten og skyll bitene godt. Kutt av den harde trekanten innerst på de, denne er fra stilken og kan kastes.

Grovhakk løk, finhakk hvitløk og chili. Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte.
Ha i løk, hvitløk, chili, spisskummen, chipotlepulver, koriander og kanel. La det surre et par minutter. Press i limesaften og ha i salt. Ha deretter i jackfruitbitene og stek de et par minutter.
Hell deretter på øl.

Ha på lokket, skru ned varmen og la det hele småkoke til væsken nesten er helt absorbert og jackfruiten er mør.
Spe eventuelt med litt mer øl om nødvendig.
Bruk to gafler og dra fruktkjøttet fra hverandre. Smak gjerne til med mer salt eller chili om det er nødvendig.
Servér med tacoskjell eller tilsvarende, og gjerne med en hjemmelaget tomatsalsa og mais.

Hei! Hvor i Stavanger er det mulig å kjøpe jackfruit i lake? Til nå har jeg bare funnet de i sirup.
Mvh
Kristina
Jeg har pleid å kjøpe på IMS eller Nortura. Hjelper ofte å spørre etter det om de ikke har det inne, av en eller annen grunn tar de oftest inn de i sirup 🙁