vegansk pad thai oppskrift

Pad thai med bok choy

Thaiklassiker med stekte nudler med blant annet tofu og kål i en herlig soyabasert saus, servert med peanøtter og koriander. What’s not to like…

Pad thai er kjempegodt! Jeg har minst en oppskrift på det på bloggen fra før av, men denne varianten er litt annerledes.

Oppskriften er rett og slett beregnet til deg som skal ha middagsgjester og har lyst å forberede så mye som mulig av retten, så det går fort å steke den sammen rett før servering. Pad thai er nemlig suverent best når den er helt nystekt.

Hemmeligheten er i forberedelsene – gjør du de grundig så går resten som en lek.

Ingredienser til fire porsjoner: 

 • 250 gram nudler
 • 100 gram bønnespirer
 • 250 gram tofu
 • 250 gram pak choi, eventuelt savoykål eller annet kål
 • 1 rød chili
 • 2 vårløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 100 gram peanøtter (gjerne salte og rista)
 • Noen kvaster koriander
 • 2 lime
 • 0,5 desiliter soyasaus
 • 3 spiseskjeer lønnesirup
 • Olje til steking
 • Eventuelt noen tørka chiliflak

Framgangsmåte: 

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Skyll av vannet og hold de under rennende kaldt vann til de er helt avkjølte. Legg i en bolle sammen med bønnespirene.

Press så mye væske du klarer ut av tofuen, smuldre den deretter opp i biter cirka på størrelse med en yatsyterning. Ikke for store, ikke for små, men det trenger ikke å være helt likt heller. Snitt pak choi i relativt store biter (bredde på 1 centimeter er fint, lengde på 2-4 centimeter). Skjær chili og vårløk i ringer og finhakk hvitløk. Legg tofu, kål, chili, vårløk og hvitløk i en annen bolle.

Grovhakk peanøtter og koriander, skjær den ene limen i båter.

Rør sammen saften fra den andre limen med soyasaus og lønnesirup.

Dersom du ikke skal gjøre klar retten med én gang så er det her du setter alle ingrediensene kaldt og tar pause. Hvis ikke er det bare å gunne på.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Hell først i ingrediensene fra tofu-bollen. Stek i noen minutter, vend på tofu og kål sånn at det ikke blir brent.

pad-thai1

Når tofuen begynner å bli gyllen har du i nudler og bønnespirer. Spe eventuelt på med litt olje om det brenner seg. Vend nudlene så godt du kan inn med tofuen, bruk gjerne to gafler her om de klistrer seg for mye i hverandre.

Pad-thai2

Når nudlene begynner å bli småstekt (det tar ikke lange tiden) heller du på sausen. Fortsett å vende på retten til sausen er varm, dette går veldig fort. Smak eventuelt til med mer soyasaus og eventuelt litt salt. Noen chiliflak er også godt i for de som liker det litt mer spicy.

Pad-thai3

Servér retten med en gang. Ha peanøtter, koriander og limebåter ved siden av så kan gjestene dine toppe retten med det de vil.

Pad-thai4

FLERE OPPSKRIFTER PÅ NUDELRETTER FINNER DU HER. 

6 Comments

 1. Denne var helt fantastisk!! har spist dette på restaurant før, uten å huske navn på rett eller ingredienser.. denne ble middag, lunsj og middag igjen.. Nammis!! Hadde ikke sann fancy kål på den lokale kiwi, men neste gang skal jeg prøve med det.

  1. Mari Hult

   oi, takk for tilbakemeldingen!!! Brukte du vanlig kål istedenfor? Spent på hvordan det smakte 🙂

 2. Vi brukte kinakål i stedet for, og det var veldig godt 🙂

  1. Mari Hult

   Supert 🙂

 3. Hilde Fly

  Kjempe deilig! Jeg måtte bruke hodekål siden det var det de hadde på lokalbutikken, men det var utrolig deilig!! Nam nam

  1. Mari Hult

   Hurra 🙂 Takk for tips!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *