veganske krunsjpoteter oppskrift

Krunsjpoteter med urter

Verdens beste restepoteter!

Har du kokte poteter liggende fra middagen i går? Krunsj de ned på et stekebrett og sett de i ovnen, og før du vet ordet av det har du nydelige poteter som passer perfekt med hjemmelaget pesto. Retten er god som den er som snacks eller smårett, eventuelt du kan servere den som middagstilbehør.

Dersom du ikke har kokte poteter liggende, så går det helt greit å koke nye. Bare skyll de litt i kaldt vann før du krunsjer de slik at du ikke brenner deg.

Ingredienser: 

  • Kokte poteter – beregn 2 store eller 4 små per porsjon
  • Salt
  • Pepper
  • Olivenolje

Pesto (til fire porsjoner): 

  • 2 kvaster oregano
  • 2 kvaster basilikum
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 2 spiseskjeer pinjekjerner
  • Eventuelt litt olivenolje
  • Salt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Fordel potetene utover stekebrettet. Press de ned med knytteneven til de er cirka to centimeter tykke.

Dryss salt, pepper, paprikapulver og olivenolje over.

Stek i cirka 20 minutter til potetene er gylne og fine.

krunsjpoteter-med-urter1

Mens potetene steker lager du pestoen.

Pesto: 

Grovhakk oregano, basilikum og hvitløk. Ha i en liten food processor sammen med pinjekjernene. Kjør til det blir ganske pulverisert. Spe eventuelt med litt olivenolje, Smak til med salt.

Vend potetene inn i pestoen før severing. Servér potetene rykende varme!

krunsjpoteter-med-urter2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ POTETTILBEHØR FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *