veganske blomkålvinger tapas oppskrift

General Tso’s blomkål

Blomkål is the new black! Ovnsbakt og panert erstatter det perfekt kylling i asiatiske retter. 

Kylling “General Tso” er en vanlig rett på restauranter med kinesisk mat, og består av panert og stekt kylling servert i en saus basert på soyasaus, risvin, lys eddik, sukker, maisstivelse, tørka røde chilier og hvitløk. Ofte er det flere ingredienser i sausen og, og ofte serveres kyllingen med ris og brokkoli.

Her har vi – for å være helt ærlig – droppa mesteparten av den originale Genera Tso-retten, men laget et kjempegodt vegansk alternativ som passer både som forrett, smårett eller som full middag om du serverer med ris og kanskje litt mer grønnsaker til. Du bestemmer!

blomkålvinger1

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 blomkål
  • 1 desiliter hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1 desiliter usøtet soyamelk
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 1 desiliter brødsmuler (panko eller griljermel er bra)
  • Litt olje
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 0,5 rød chili (kan erstattes av tørka chiliflak)
  • 2 centimeter ingefær
  • 2 desiliter vann
  • 0,5 desiliter soyasaus
  • 2 spiseskjeer riseddik eller annen lys eddik
  • 2 spiseskjeer aprikossyltetøy (andre typer syltetøy fungerer også her. Ta det du har sålenge det ikke har kunstig søtning i)
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • Evt. sesamfrø til servering

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Del blomkål i buketter. Størrelsen er ikke så farlig, men prøv å få de noenlunde jevnstore.

Bland sammen hvetemel og salt, visp sammen soyamelk og eplesidereddik

Hell hvetemelblandingen, soyamelkblandingen og brødsmulene i hver sin skål. Dypp første blomkålbukettene i hvetemelet, deretter soyamelken, brødsmulene til slutt. Fordel utover stekebrettet.

Hell bittelitt olje over, det skal ikke mye til. Stek de i ovnen i 15 minutter. Ha ut brettet og vend litt på blomkålbukettene før du steker de i 15 minutter til.

Finhakk hvitløk og chili. Riv eller finhakk ingefær.

Varm opp litt olje i en liten gryte. Ha i hvitløk, chili og ingefær og fres det i et lite minutt.

Visp sammen vann, soyasaus, eddik, syltetøy og maisstivelse og hell det over i gryten. La det hele koke opp. Det vil tykne litt. Smak eventuelt til med litt mer salt eller søtt.

Når blomkålbukettene er ferdige i ovnen så vender du de inn i sausen. Ha over på serveringsfat, dryss eventuelt over litt sesamfrø og server rykende varmt.

blomkålvinger2

FLERE OPPSKRIFTER MED BLOMKÅL FINNER DU HER. 

4 Comments

  1. Maria - Marias Matblogg

    Ah, det ser/ høres kjempegodt ut!! Elsker blomkål og elsker alt som er panert hihi.

    1. Mari Hult

      🙂 🙂

  2. Går det fint å bruke f.eks rismelk eller lignende istedet for soya?

    1. Mari Hult

      Jepp 🙂

Leave a Reply to Julia Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *