vegansk polentapizza oppskrift

Polentapizza

Glutenfrie minipizzaer med tomatsaus og spinat. 

Dette er en aldri så liten underdog. Jeg lagte italiensk til vennene mine en kveld og denne retten snek seg med i siste liten. Jeg var egentlig aldri optimistisk på at den skulle bli noe bra, men alle gjestene dro den fram som en av favorittene.

Polentapizza minner ikke akkurat om vanlig pizza. Bunnen er relativt løs og MÅ spises på tallerken med kniv og gaffel. Men smakene er veldig kjekke – og det er et supert alternativ for de som ikke kan eller vil ha gluten.

Ingredienser: 

  • 5 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongterning
  • Litt sitronsaft
  • 2 kvaster timian (kan erstattes av tørket timian, eventuelt frisk eller tørket oregano)
  • 1 spiseskje næringsgjær (kan sløyfes)
  • 1,5 desiliter polenta
  • 2 spiseskjeer vegansk margarin (kan erstattes av olje)
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

Fyll og montering: 

  • 2 hvitløksfedd
  • Noen never spinat
  • Olje til steking
  • Salt
  • Pizzasaus – hjemmelaget eller butikkjøpt
  • Gresskarkjerner

Framgangsmåte: 

Kle et stekebrett med bakepapir.

Kok opp grønnsakskraft og sitronsaft i en gryte. Finhakk timian og ha i sammen med næringsgjær.

Skru ned temperaturen til medium slik at det fortsatt koker, men ikke fosskoker. Hell i litt og litt polenta mens du visper godt. Fortsett å visp til alt er i, la det deretter småkoke mens du visper i fem minutter. Rør inn margarin og smak til med salt og pepper.

Hell polentaen over på stekebrettet, glatt den til på toppen med en slikkepott. Avkjøl til den er helt stiv (i kjøleskap om du får plass, hvis ikke i så kaldt rom som mulig). Står den i romtemperatur stivner den også, men det går mye saktere.

Polentapizza1

Fyll og montering: 

Forvarm stekeovnen til 220 grader og finn fram en stor ildfast form (eventuelt stekebrett med bakepapir).

Riv hvitløken, grovhakk spinat. Varm opp oljen til høy varme i en panne. Fresk hvitløk og spinat til spinaten faller sammen. Smak til med salt og ta platen av varmen.

Bruk en bakering eller en annen rund form og trykk ut minipizzaer fra polentaen.

Får du mye svinn fra polentaen kan dette sprøstekes i panne til polentafries.

Fordel minipizzaene utover i den ildfaste formen.

Polentapizza2

Ha en god spiseskje pizzasaus på hver bunn, deretter spinatblandingen og ha gresskarkjerner på toppen.

Polentapizza3

Sett inn i ovnen og stek i 10-15 minutter, til minipizzaene begynner å bli gylne.

Polentapizza4

Servér med en gang!

FLERE OPPSKRIFTER MED POLENTA FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *