

Pizzatofu
Herlig spørstekt tofu med italienske smaker.
Hemmeligheten for god tofu hver eneste gang? Ovnsbak, mariner, paner og stek. Fire punkt for å få det til, og du får smakfull tofu som er sprø på utsiden og ikke seig på innsiden. “Smaker som kylling” sier mine kjøttetende venner, og de er enige om at dette er veldig langt fra sånn de forestilte seg at tofu skulle være.
Prøv selv!
Ingredienser:
- 250 gram tofu
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1 desiliter usøtet soyamelk
- 2 desiliter pizzasaus (hjemmelaget eller ferdigkjøpt)
- 1 spiseskje oregano
- 1 desiliter hvetemel
- 2 teskjeer salt
- Olje til steking
- Eventuelt frisk oregano til servering
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær tofuen i terminger med lengder på cirka én centimeter. Fordel de utover stekebrettet og stek i cirka 15 minutter. Bitene skal begynne å bli gylne. Ta ut brettet men la ovnen stå på. Pensle litt olje på brettet.
Bland sammen maisstivelse, soyamelk, halvparten av pizzasausen og oregano i en bolle, ha i tofubitene.
Rør sammen hvetemel og salt på en tallerken. Vend tofubitene i blandingen. Ha tilbake på stekebrettet og bak til bitene er gylne. Vend litt på de underveis.
Varm opp olje til høy varme i en panne og fres tofubitene. Hell over resten av sausen, smak eventuelt til med litt salt.
Servér eventuelt med frisk oregano.

Spennende, leter stadig etter nye måter å tilberede tofu på. Billig og god proteinkilde for studenter 😀 Hehe
🙂