

Pastasalat med pesto
Basisoppskrift på pastasalat som kan bygges ut nesten i det uendelige.
Pastasalat med pesto er så enkelt det blir, og retten er veldig god å servere som den er, gjerne med litt godt brød til, eller som tilbehør til middag. Du kan også ha i stekte grønnsaker, oppskårne tomater, falafler eller nøtter for eksempel, så blir retten plutselig et stort måltid i seg selv.
Ingredienser til to porsjoner:
- 200 gram tørket pasta
- 0,5 sitron
- 4 spiseskjeer gresskarkjerner (det går også veldig fint å bruke pinjekjerner eller mandler)
- 1 bunt basilikum
- 4-6 spiseskjeer olivenolje
- Salt og pepper
- Ruccolasalat
Framgangsmåte:
Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hell på godt med kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.
Press sitronsaften i en blender eller food processor. Ha i gresskarkjerner, basilikum og olivenolje og kjør til du har en grov pesto. Smak til med salt og pepper.
Vend pastaen og ruccolasalaten inn i pestoen. Servér!
