vegansk pastasalat med pesto oppskrift

Pastasalat med pesto

Basisoppskrift på pastasalat som kan bygges ut nesten i det uendelige. 

Pastasalat med pesto er så enkelt det blir, og retten er veldig god å servere som den er, gjerne med litt godt brød til, eller som tilbehør til middag. Du kan også ha i stekte grønnsaker, oppskårne tomater, falafler eller nøtter for eksempel, så blir retten plutselig et stort måltid i seg selv.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 200 gram tørket pasta
  • 0,5 sitron
  • 4 spiseskjeer gresskarkjerner (det går også veldig fint å bruke pinjekjerner eller mandler)
  • 1 bunt basilikum
  • 4-6 spiseskjeer olivenolje
  • Salt og pepper
  • Ruccolasalat

Framgangsmåte: 

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hell på godt med kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.

Press sitronsaften i en blender eller food processor. Ha i gresskarkjerner, basilikum og olivenolje  og kjør til du har en grov pesto. Smak til med salt og pepper.

Vend pastaen og ruccolasalaten inn i pestoen. Servér!

Pastasalat-med-pesto1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK PASTASALAT FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *