veganske masalakikerter oppskrift

Masalakikerter

Sprø på utsiden, peanøttkonsistens på innsiden, og en herlig smak av India. Disse kikertene spiser du som sunn snacks, i salater eller som tilbehør til annen indisk mat. 

Denne oppskriften fant jeg på en av favorittbloggene mine, nemlig Vegan Richa. Jeg har justert smakene litt etter det jeg foretrekker, her er det virkelig mulighet for å prøve seg fram. Smak på krydderblandingen før du har i kikertene og se om du er fornøyd.

Bruker du kikerter fra boks så kan du lage marengs av laken. Bruker du tørka kikerter lar du de ligge i vann i minst åtte timer, for deretter å koke de møre i godt med vann. Dette tar cirka én time.

Ingredienser:

  • 3 desiliter kokte kikerter (1 boks cirka, eventuelt 1,5 desiliter som bløtlegges over natten og kokes møre)
  • 2 teskjeer garam masala
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 1 teskje chilipulver
  • 1 teskje gurkemeie
  • 0,5 teskje tørket koriander
  • 1 teskje salt
  • 2 spiseskjeer olje
  • 4 spiseskjeer hvetemel

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skyll kikertene godt i vann om de er fra boks. Rør sammen garam masala, hvitløkspulver, chilipulver, gurkemeie, koriander og salt i en bolle. Ha i kikertene og oljen og vend det hele godt sammen.

Fordel hvetemelet utover en stor tallerken. Ha i litt og litt av kikertene og rull de forsiktig i melet slik at de blir dekket av mel men det ikke klumper seg. Fordel de deretter utover på stekebrettet.

Ha brettet inn i ovnen og stek i et kvarter. Ha det ut, snu og vend på kikertene (ha i litt olje til om det blir tørt), og stek i 10-15 minutter til. Kikertene skal bli gylne og sprø men ikke brente.

Servér varme, lune eller kalde.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *