veganske hvitløkssnurrer oppskrift

Grove hvitløkssnurrer

Bedre enn focaccia!

Min bestevenninne sliter med to “laster”. Hun blir nemlig helt satt ut av boller (hennes navn på all gjærdeig strengt tatt), og focaccia. Serverer du en av de til henne så er det kan du slippe unna med hva som helst. Lite jeg har lært meg det trikset.

Her har jeg rett og slett kombinert to av favorittene hennes, og det slo, som ventet, utrolig godt an. Så – liker du focaccia, hvitløksbrød og boller? Da kommer du til å elske disse.

Ingredienser: 

  • 25 gram fersk gjær, eventuelt en spiseskje tørrgjær
  • Litt havsalt
  • Litt olivenolje
  • 4 desiliter vann
  • 6 desiliter sammalt hvete
  • 6 desiliter hvetemel + ekstra mel til utbaking

Hvitløksfyll: 

  • 1 kinesisk hvitløk
  • 4-5 kvaster persille
  • 150 gram vegansk margarin
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Smuldre opp gjæren i en stor bakebolle, og ha salt og olje over. Varm opp vannet til fingertemperatur, og ha i. La det stå noen minutter, før du rører sammen.

Ha i mel litt etter litt, og elt sammen til du får en god deig. Ta den gjerne ut på kjøkkenbenken og elt den litt ekstra før heving.

Ha deigen tilbake i bollen, kle bollen med plastfolie, og sett til heving et lunt sted i circa 40 minutter.

Hvitløksfyll og utbaking: 

Hakk hvitløk og persille til litt mindre biter. Ha i en food processor med margerin, salt og pepper og kjør til det er jevnt.

Kle ett stekebrett med bakepapir. Ha mel på kjøkkenbenken, og ta deigen ut av bollen.

Elt den forsiktig, kjevle den deretter ut til et stort rektangel. Smør hvitløksfyllet over 2/3 av rektangelet (hele langsiden, 2/3 av kortsiden). Rull sammen fra den langsiden som har fyll. Prøv å rulle det så fast som du greier. Skjær rullen opp i 12 like store biter, fordel disse utover stekebrettet. Press de litt ned.

Hvitløkssnurrer1

Legg et klede over snurrene,  la dem stå lunt i en halvtime.

Hvitløkssnurrer4

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Ha i brettet, stek i 10-15 minutter til hvitløkssnurrene har en fin og gyllen farge.

Hvitløkssnurrer3

Server varme eller lune, eventuelt avkjøl snurrene på rist.

Hvitløkssnurrer4

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE HVITLØKSBRØD FINNER DU HER. 

9 Comments

  1. Noen tips til en student uten foodprocessor?

    1. Mari Hult

      Finhakke og røre godt sammen 🙂 Går fint det.

  2. Dette skal prøves!
    Det går sikkert an å bruke vanlig hvitløk også? Hvor mye bruker man eventuelt da?

    1. Mari Hult

      Går helt fint det 🙂 3-4 fedd erstatter en kinesik.

  3. Supert! Takk, gleder meg til å prøve

  4. Rastafar

    Hei, har du et tips til hvordan jeg kan bruke spinat i disse? Burde de varmebehandles eller tror du at man bare kan blande det i hvitløksfyllet?

    1. Mari Hult

      Ååå så lurt! TRenger ikke varmebehandle spinaten, grovhakk den og ha den i fyllet 🙂 🙂 Det skal jeg prøve neste gang!

  5. Hei!
    Veit du kor godt desse held seg dersom ein legg dei i frysaren og brukar dei som niste?
    Beste helsing
    Mari

    1. Mari Hult

      De fryser veldig bra 🙂 🙂

Leave a Reply to Maren Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *