vegansk gyros oppskrift

Auberginegyros

Vegansk versjon av gresk favorittmiddag. 

Godt krydra vegetargyros med hummus og masse grønnsaker i et varmt pitabrød… Noen bedre forslag til middag i dag?

Disse lager du relativt kjapt, i alle fall om du har ferdig kokte kikerter på lur til hummusen, men denne kan også byttes ut med hjemmelaget tzatziki. Kjøp hule eller flate pitabrød i butikken, eventuelt lag selv.  Khubus er også godt til denne retten.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 2 kvaster frisk oregano + eventuelt ekstra til servering
  • 1 sitron
  • 1 spiseskje spisskummen
  • 1 spiseskje sesamfrø
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje pepper
  • 1 aubergine
  • Olje
  • 0,5 rødløk
  • 1 spiseskje rødvinseddik (eventuelt hvitvinseddik eller eplesidereddik)
  • 1 god tomat
  • 0,5 agurk
  • 4 pitabrød eller khubus
  • Hummus

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Finhakk oregano. Riv sitronskallet. Rør sammen oregano, sitronskall, spisskummen, sesamfrø, salt og pepper.

Skjær auberginen i terninger. Gni terningene inn med olje og oreganoblandingen. Fordel utover stekebrettet og sett i ovnen. Stek i et kvarter, ta ut brettet og vend på bitene, sett inn igjen og stek i et kvarter til.

Skjær løken i tynne skiver, ha i en liten skål og rør inn eddiken. Skjær tomat og agurk i terninger.

Varm pitabrødene (eller khubusene) raskt i stekeovnen. Ha på godt med hummus, aubergine, rødløk, tomat og agurk. Servér rykende varmt, gjerne med litt ekstra oregano på toppen.

2 Comments

  1. OMG, dette var fantastisk godt!

    1. Mari Hult

      🙂 🙂 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *