

Auberginegyros
Vegansk versjon av gresk favorittmiddag.
Godt krydra vegetargyros med hummus og masse grønnsaker i et varmt pitabrød… Noen bedre forslag til middag i dag?
Disse lager du relativt kjapt, i alle fall om du har ferdig kokte kikerter på lur til hummusen, men denne kan også byttes ut med hjemmelaget tzatziki. Kjøp hule eller flate pitabrød i butikken, eventuelt lag selv. Khubus er også godt til denne retten.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 2 kvaster frisk oregano + eventuelt ekstra til servering
- 1 sitron
- 1 spiseskje spisskummen
- 1 spiseskje sesamfrø
- 1 teskje salt
- 1 teskje pepper
- 1 aubergine
- Olje
- 0,5 rødløk
- 1 spiseskje rødvinseddik (eventuelt hvitvinseddik eller eplesidereddik)
- 1 god tomat
- 0,5 agurk
- 4 pitabrød eller khubus
- Hummus
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Finhakk oregano. Riv sitronskallet. Rør sammen oregano, sitronskall, spisskummen, sesamfrø, salt og pepper.
Skjær auberginen i terninger. Gni terningene inn med olje og oreganoblandingen. Fordel utover stekebrettet og sett i ovnen. Stek i et kvarter, ta ut brettet og vend på bitene, sett inn igjen og stek i et kvarter til.
Skjær løken i tynne skiver, ha i en liten skål og rør inn eddiken. Skjær tomat og agurk i terninger.
Varm pitabrødene (eller khubusene) raskt i stekeovnen. Ha på godt med hummus, aubergine, rødløk, tomat og agurk. Servér rykende varmt, gjerne med litt ekstra oregano på toppen.
OMG, dette var fantastisk godt!
🙂 🙂 🙂