

Pastasalat texmex
Pasta, avokado, kirsebærtomater og tortillachips – denne salaten kombinerer det beste fra Italia og Mexico!
Denne oppskriften er inspirert av en jeg fant på bloggen “Mat på bordet“, og for meg som elsker både pastasalat og texmex så kom det som en aldri så liten overraskelse at jeg ikke hadde tenkt på denne kombinasjonen selv. Jeg har (faktisk) droppet bønner fra oppskriften hennes, da jeg serverte denne som en ren tilbehørssalat. Men har du i litt kokte bønner og kanskje noe chipotlemandler så får du et fullverdig måltid her.
Ingredienser til to porsjoner:
- 100 gram tørket pasta
- 2 avokadoer
- 5-6 kirsebærtomater
- Noen kvaster koriander
- 1 liten boks hermetisk mais
- Ruccolasalat eller annen salat
- Tortillachips
Dressing:
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 chili (grønn eller rød)
- 0,5 lime
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 ts spisskummen
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Kok pasta etter fremgangsmåte på pakken. Sil av vannet og hell på kaldt vann for å kjøle ned pastaen fort.
Skjær avokado i terninger, del tomatene i to eller fire biter. Grovhakk koriander.
Bland sammen pasta, avokado, tomater, koriander, mais og salat i en bolle. Vend inn dressingen (oppskrift under).
Anrett i skål eller på fat, legg tortillachips rundt.
Dressing:
Riv hvitløk og finhakk chili. Ha i en liten skål, rør inn saften fra limen og olivenolje. Smak deg til med spisskummen, salt og pepper.
