veganske lapper uten egg uten melk oppskrift

Lapper med gjær

Er det noe som lukter bedre enn en stekepanne full av lapper? Her får du en oppskrift helt uten melk og egg. 

Hvem elsker vel ikke nystekte lapper med syltetøy til kaffen?

Tidligere har jeg laget disse nydelige veganske svelene med natron, men av og til er det kjekt å bruke gjær i denne type bakst også. Det gir en litt annen konsistens, litt fastere blir de, sånn som disse belgiske vaflene.

Lapper1

Ingredienser: 

  • 350 gram hvetemel
  • 15 gram tørrgjær
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 teskje salt
  • 3,5 desiliter plantemelk – f.eks soyamelk
  • 0,5 teskje natron eller bakepulver
  • 2 desiliter fingervarmt vann
  • Olje eller margarin til steking

Framgangsmåte: 

Rør sammen hvetemel, gjær, sukker og salt i en bolle.

Varm opp melken til fingertemperatur og hell i. Rør det hele sammen til en deig. Bruk gjerne noen minutter på dette.

Dekk bollen til med et rent kjøkkenhåndkle og la deigen stå til heving i minst 20 minutter, gjerne opp mot en time om du har tid til det.

Rør ut natron i vannet og hell i deigen. Rør det hele sammen til du har en jevn røre. La det hele stå tildekket i 20 minutter til.

Varm opp en stekepanne til medium varme. Ha i olje eller margarin og deretter røre. En liten øse av røren holder til hver lapp, og du får fort plass til 3-4 i pannen samtidig (om den er av en viss størrelse da).

Stek i noen minutter på hver side, ha rett over på serveringsfat og server så snart du er ferdig med hele røren.

Lapper er kjempegodt med syltetøy og vegansk rlmme eller fraiche.

Lapper2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VAFLER OG PANNEKAKER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *