

Ovnsbakte vårruller med tofu og bønnespirer
Sunnere vårruller – men MINST like gode som sine frityrstekte slektninger.
Jeg kan egentlig ikke huske sist gang jeg stekte vårruller i frityr eller panne. De blir rett og slett like gode i ovn, og da holder de bedre sammen (du slipper å være redd de skal “rakne”), og de gjør seg ferdig helt på egenhånd, slik at du i stedenfor å henge over frityrgryta kan dekke bordet eller kose deg med Facebook (eller en skikkelig bok).
Disse vårrullene er fylt med det jeg hadde i skapene den dagen de ble laget; litt tofu stekt i soyasaus, bønnespirer, risnudler og gulrot. Varier gjerne med det du har tilgjengelig.
I skålen ved siden av har jeg soyasaus, i tillegg til søt chilisaus.

Ingredienser til to porsjoner:
- 150 gram fast tofu
- 1 spiseskje olje
- Litt soyasaus
- 100 gram risnudler
- 2 gulrøtter
- 0,5 kinesisk hvitløk
- Bønnespirer
- Eventuelt litt chili og/eller koriander
- 8 store ark filodeig
- Vann til pensling
- Eventuelt litt olje til steking
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær tofuen i strimler med tykkelse på cirka 0,5*0,5 centimeter.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Stek tofuen til den begynner å bli gyllen. Hell på soyasaus og la den trekke inn i tofuen. Avkjøl.
Kok risnudlene etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hell på kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.
Skrell og riv gulrøtter, riv hvitløk. Bland sammen risnudler, gulrøtter, hvitløk og bønnespirer i en bolle. Smak til med soyasaus. Ha eventuelt i litt chili og/eller koriander om du foretrekker det.
Legg ut filodeigarkene med et hjørne opp og ett ned. Legg godt med blandingen i midten på hvert ark, topp med tofu. Pensle vann på kantene av arkene. Brett inn – først fra sidene og inn mot midten, deretter ruller du sammen nedenfra og opp.
Fordel vårrullene utover stekebrettet, hell eventuelt litt olje over. Stek i 10 minutter, ta ut brettet og snu på vårrullene, stek deretter i 10 minutter til. Servér vårrullene rykende varme.

Nam! 🙂
Anbefaler å bruke Blue Dragon soyasaus f.eks ettersom Kikkoman fortsatt driver med dyretesting…!
http://www.vice.com/read/why-are-companies-like-kikkoman-still-testing-on-animals-103?utm_source=vicetwitterus