vegansk stekt ris oppskrift

Stekt ris på thailansk vis

Restemat med en smak av Thailand. 

Risrester er alltid gøy egentlig. Det er så lett å lage noe godt av de. Her lager vi stekt ris med diverse kjøleskapsrester; tofu, bønnespirer, grønnsaker og litt mango. Varier gjerne med det du har i grønnsaksskuffen.

Retten er veldig god som både tilbehør og hovedrett.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 150 gram tofu
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 centimeter ingefær
  • 0,5 rød chili
  • 0,5 squash
  • 1 gulrot
  • Olje til steking
  • Soyasaus
  • 1 spiseskje ristet sesamolje
  • Kokt ris til to porsjoner
  • 0,5 mango
  • Bønnespirer
  • Koriander (kan sløyfes)

Framgangsmåte: 

Skjær tofu i strimler. Finhakk hvitløk, ingefær og chili. Skjær squash i terninger og gulrot i ringer.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Begynn med å steke tofuen. Når den begynner å bli gyllen på alle sider heller du i litt soyasaus, en spiseskje eller to. Når denne er kokt inn i tofuen har du i hvitløk, ingefær, chili, squash og gulrot. Hell på ristet sesamolje og stek til alle grønnsakene begynner å bli gjennomstekte.

Ha i risen og vend denne inn med grønnsakene. Ha i mer olje om nødvendig. Når risen er gjennomvarm heller du i mer soyasaus, 2-3 spiseskjeer.

Skjær mango i biter og ha i sammen med bønnespirene. Vend det hele sammen og servér rykende varmt, gjerne med litt frisk koriander på toppen.

Thailandsk-stekt-ris1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ STEKT RIS FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *