

Stekt ris på thailansk vis
Restemat med en smak av Thailand.
Risrester er alltid gøy egentlig. Det er så lett å lage noe godt av de. Her lager vi stekt ris med diverse kjøleskapsrester; tofu, bønnespirer, grønnsaker og litt mango. Varier gjerne med det du har i grønnsaksskuffen.
Retten er veldig god som både tilbehør og hovedrett.
Ingredienser til to porsjoner:
- 150 gram tofu
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 centimeter ingefær
- 0,5 rød chili
- 0,5 squash
- 1 gulrot
- Olje til steking
- Soyasaus
- 1 spiseskje ristet sesamolje
- Kokt ris til to porsjoner
- 0,5 mango
- Bønnespirer
- Koriander (kan sløyfes)
Framgangsmåte:
Skjær tofu i strimler. Finhakk hvitløk, ingefær og chili. Skjær squash i terninger og gulrot i ringer.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Begynn med å steke tofuen. Når den begynner å bli gyllen på alle sider heller du i litt soyasaus, en spiseskje eller to. Når denne er kokt inn i tofuen har du i hvitløk, ingefær, chili, squash og gulrot. Hell på ristet sesamolje og stek til alle grønnsakene begynner å bli gjennomstekte.
Ha i risen og vend denne inn med grønnsakene. Ha i mer olje om nødvendig. Når risen er gjennomvarm heller du i mer soyasaus, 2-3 spiseskjeer.
Skjær mango i biter og ha i sammen med bønnespirene. Vend det hele sammen og servér rykende varmt, gjerne med litt frisk koriander på toppen.
