veganske matpakke oppskrif

Ikke juks med matpakken!

Skolegangen legger grunnlaget for ALT. Her er mine beste tips til god skolelunsj. 

Skoleåret er i gang for både små og store, hvorfor ikke slå til med en skikkelig god lunsj i ryggsekken?

På barneskolen hadde jeg alltid de beste matpakkene i klassen. Hovedårsaken til dette var nok at jeg ikke trengte å smøre de selv, og min mor slo alltid til med hjemmebakt brød og noen biter frukt. På videregående oppdaget jeg en verden utenfor mors kjøkken, og jeg ble raskt tilhenger av Stavangers nasjonalrett – det halve hornet. På Universitetet dukket det opp kantine med allslags fristelser, men pengene mine gikk nok stort sett til kaffebaren som hadde både cappuccino og vin.

Når jeg ser tilbake så ser jeg at karakterene mine er direkte proposjonale med kvaliteten på matpakken. Tilfeldig? Jeg vet ikke. Om det er til deg selv eller noen du er glad i – ikke ta sjansen på tullemat når det skal læres. Her er noen oppskrifter til inspirasjon:

Müslirundstykker

Rundstykker med kjempegod næring fra kjerner, frø og nøtter. Saftige og smakfulle i matboksen. Bak dobbel porsjon og frys ned, så tar legger du til tining kvelden før de skal brukes. Smaker kjempegodt med peanøttsmør og syltetøy. Hjemmelaget mandelsmør er også godt på.

muslirundstykker.jpg

Grove bagels

Hjemmebakte bagels er utrolig godt! Disse er kanskje aller best til frokost eter en tur i brødristeren, men smaker også supert med kremost og sprø salat i matpakken. Det finnes mange veganske kremoster på markedet nå, kjøper du naturellversjonen kan du også smaksette den selv. 

Bagels

Fruktsalat

Frukt er kjempegodt, og er den oppskåret så er det mye større sjanser for at den blir spist. Jeg hadde frukt med hver eneste dag fra første til niende klasse, og det var alltid høydepunktet i lunsjen. Ha gjerne i litt mynte for ekstra smak, eller valnøtter for ekstra næring.

fruktsalat.jpg

Råkostsalat

Dette er en næringsrik råkostsalat med linser og reddiker, utrolig bra matpakke mat for deg som er student (eller til barna også om de liker det).

lunsjsalat.jpg

Wraps

Wraps er kjempegod nistemat, og kan lages i mange varianter! De kan stort sett alltid gjøres klar kvelden i forveien, så sparer du tid på morgenen.

bbq-wraps

Pakker med spicy potetfyll

Disse pakkene passer for de som liker det litt spicy! Disse kan du fint lage opp kvelden før, og lager du dobbel porsjon så går de fint i fryseboksen noen måneder.

veganske samosas oppskrift

Pizzasnurrer

Pizzasnurrer er en annen ting det er supert å ha fryseren full av! Alle elsker disse. Varier gjerne fyllet – tomatsaus, kremost med urter, soyafarse, revne grønnsaker er eksempler på hva som er godt å ha i.

veganske pizzasnurrer oppskrift

Suppe på termos

Suppe på termos er skikkelig undervurdert! Spesielt når høsten tar tak i oss så er det å varme seg på en kopp nydelig suppe et herlig avbrekk fra lesesalen.

Suppe-på-termos1

Smoothies

Smoothies er smakfulle og sunne alternativer til skolemelken for de små, og rett og slett bare supre for de litt eldre. Smoothies funker også flott som en rask frokost for de som ikke syns det er så lett å få i seg annen mat om morgenen.

Jordbærsmoothie1

8 Comments

 1. Åh, dette var et supert innlegg 😀 Takk!!

  1. Mari Hult

   Takk for det 🙂

 2. Skolematen er sååå viktig, mange bra tips her! 🙂

  1. Mari Hult

   Ja ikke sant? Kjempeviktig 🙂

 3. takk for tips og inspirasjon 🙂

  1. Mari Hult

   🙂

 4. Helsepersonell for plantebasert kosthold

  Veldig bra oversikt! Sunt og næringsrikt, og mye mer spennende enn tradisjonelle matpakker med ost og bearbeidet kjøtt. Helsedirektoratet burde egentlig dele den.

  1. Mari Hult

   Åh takk for den 🙂 🙂 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *