Lunsjwraps

Ny-y-ydelige wraps der du kan bruke opp restene fra kjøleskapet på en veldig smakfull måte. 

“Jeg ser i kjøleskapet og ser ingenting. Du ser i kjøleskapet og så kommer DISSE ut”, kommenterte min venninne Annika på mest mulig positiv måte etter at disse wrapsene ble servert til lunsj en varm dag i Spania. Hvetetortillas har jeg omtrent alltid liggende, og her har jeg rett og slett fylt de med kjøleskapsrester. Det fine her er at det er åpent for å improvisere med hva du har, så lenge vi følger noen retningslinjer:

  • En kremost, rømme, saus eller dip (kall det hva du vil) som vi smører wrapsene med på innsiden. Hvis ikke kan det bli tørt
  • Noe søtt som frisker opp litt – mango, ananas, eple for eksempel
  • Noe salt i kontrast – stekt tofu, stekt eller marinert sopp, soyamedaljonger
  • Noe som knaser – agurk, gulrot, bønnespirer
  • … og avokado trenger aldri en unnskyldning for å være med
Lunsjwraps1

Her er min oppskrift – har du tips til hva som også kan være med her så setter jeg pris på en kommentar i feltet under.

Ingredienser til fire porsjoner: 

Framgangsmåte: 

Skjær opp tofuen i strimler. Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek tofuen til den begynner å bli gyllen. Hell på soyasaus og eventuelt andre smaker og la det trekke inn i tofuen. Sett til sides.

Skrell gulrøtter og agurk og skjær i tynne strimler. Rens og skjær mango og avokado i strimler. Grovhakk koriander.

Varm hvetetortillasene bittelitt i en mikro elle rstekeovn (da mykner de og blir lettere å brette sammen). Smør de inn med kremost og legg på fyll i midten: tofu, gulrøtter, agurk, mando, avokado, koriander og bønnespirer. Pass på at det ikke blir for mye – du skal klare å brette de sammen og.

Brett tortillasene inn mot miden på kortsiden til fyllet, rull de deretter sammen. Gjenta med alle tortillasene.

Skjær i to i midten før servering.

Lunsjwraps2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ WRAPS FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. hvor mye ville dette koste for 20 personer tror du?

    1. Mari Hult

      Ikke så godt å si! Kanskje du kan legge inn ingrediensene her og se hva det blir? https://meny.no/Varer/

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *