

Lunsjwraps
Ny-y-ydelige wraps der du kan bruke opp restene fra kjøleskapet på en veldig smakfull måte.
“Jeg ser i kjøleskapet og ser ingenting. Du ser i kjøleskapet og så kommer DISSE ut”, kommenterte min venninne Annika på mest mulig positiv måte etter at disse wrapsene ble servert til lunsj en varm dag i Spania. Hvetetortillas har jeg omtrent alltid liggende, og her har jeg rett og slett fylt de med kjøleskapsrester. Det fine her er at det er åpent for å improvisere med hva du har, så lenge vi følger noen retningslinjer:
- En kremost, rømme, saus eller dip (kall det hva du vil) som vi smører wrapsene med på innsiden. Hvis ikke kan det bli tørt
- Noe søtt som frisker opp litt – mango, ananas, eple for eksempel
- Noe salt i kontrast – stekt tofu, stekt eller marinert sopp, soyamedaljonger
- Noe som knaser – agurk, gulrot, bønnespirer
- … og avokado trenger aldri en unnskyldning for å være med

Her er min oppskrift – har du tips til hva som også kan være med her så setter jeg pris på en kommentar i feltet under.
Ingredienser til fire porsjoner:
- 200 gram tofu
- Olje til steking
- Soyasaus (eventuelt mer tilsatt smak; liquid smoke, røkt paprikapulver, lønnesirup, næringsgjær)
- 2 gulrøtter
- 0,5 agurk
- 0,5 mango
- 1 avokado
- Koriander
- 8 hvetetortillas
- Vegansk kremost
- Bønnespirer
Framgangsmåte:
Skjær opp tofuen i strimler. Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek tofuen til den begynner å bli gyllen. Hell på soyasaus og eventuelt andre smaker og la det trekke inn i tofuen. Sett til sides.
Skrell gulrøtter og agurk og skjær i tynne strimler. Rens og skjær mango og avokado i strimler. Grovhakk koriander.
Varm hvetetortillasene bittelitt i en mikro elle rstekeovn (da mykner de og blir lettere å brette sammen). Smør de inn med kremost og legg på fyll i midten: tofu, gulrøtter, agurk, mando, avokado, koriander og bønnespirer. Pass på at det ikke blir for mye – du skal klare å brette de sammen og.
Brett tortillasene inn mot miden på kortsiden til fyllet, rull de deretter sammen. Gjenta med alle tortillasene.
Skjær i to i midten før servering.

hvor mye ville dette koste for 20 personer tror du?
Ikke så godt å si! Kanskje du kan legge inn ingrediensene her og se hva det blir? https://meny.no/Varer/