vegansk potettilbehør oppskrift

Stekte poteter med korianderpesto

Hvis du elsker koriander kommer du til å elske disse. 

Aiaiai – stekte poteter i ny variant! Disse kan du servere som tilbehør til for eksempel falafel eller grillmat, du kan også servere dem som en tapasrett eller rett og slett bare som snacks. Koriaderpestoen kan du sette i en skål ved siden av potetene også, så kan folk ha akkurat så mye de vil på tallerkenen.

Liker du ikke koriander så kan du lage vanlig pesto med basilikum istedenfor.

Her steker vi potetene i stekeovnen. En panne eller grill fungerer også utmerket.

Ingredienser: 

  • 500 gram poteter
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 sitron
  • Noen kvaster koriander
  • Noen kvaster persille
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Kok opp godt med vann i en gryte. Skjær potetene i tykke skiver (cirka én centimeter er fint). Kok potetene til de blir møre, cirka 10 minutter. Hell av vannet og legg potetene utover stekebrettet. Pensle de med litt olivenolje og ha salt og pepper over. Stek i ovnen i 10 minutter. Ha ut brettet, snu potetene og stek i 5-10 minutter til.

Press sitronsaften opp i en food processor eller blender. Tilsett koriander, persille, hvitløk, sjalottløk og 4-5 spiseskjeer olivenolje. Kjør til du har en ganske jevn pesto. Smak til med salt og pepper, ha eventuelt i litt mer sitronsaft.

Servér de stekte potetene rykende varme med korianderpestoen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *