vegansk kremet pastasalat oppskrift

Pastasalat primavera

Nydelig kremet pastasalat med sommerens grønnsaker. 

Kan vi få for mange pastasalatoppskrifter? Jeg tenker nei. Her er en ny variant der grønnsakene tar hovedrollen. Bruk gjerne de grønnsakene du har liggende i skuffen, dette er en glimrende og veldig lettvint måte å bli kvitt de på.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 200 gram tørka pasta (pass på at den er uten egg)
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 squash
  • 2 gulrøtter
  • 10-12-15 kirsebærtomater
  • Olje til steking
  • 1 desiliter matfløte av soya (eventuelt av havre)
  • Noen kvaster basiliskum
  • Salt og pepper
  • Pinjekjerner (enten ferdigrista, eller så kan du riste de raskt selv i en panne. Eller ha de i rå, det er ikke så verst det heller)

Framgangsmåte: 

Kok pasta etter anvisning på pakken. Sil av vannet, hell over masse kaldt vann slik at kokeprosessen stopper. Slik unngår du at pastaen blir “grøtete”.

Finhakk sjalottløk. Skjær squash og gulrot i mindre biter. Del kirsebærtomatene i to eller fire.

Varm opp olje i en gryte eller stekepanne. Ha i sjalottløk, squash og gulrot og stek i noen minutter til det begynner å bli mykt. Ha i tomatene og stek videre noen minutter til. Hell på fløten og la det koke opp. Grovhakk basilikum og ha i. Smak til med salt og pepper.

Skal du servere salaten med en gang så kan du vende grønnsakssausen rett inn i pastaen. Hvis ikke avkjøler du den før du vender den inn.

Anrett på tallerker eller i en stor skål, topp det hele med pinjekjerner.

kremet-pastasalat1

FLERE OPPSKRIFTER PÅ PASTASALAT FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *