vegansk brokkolisalat oppskrift

Brokkolisalat

Nydelig salat med rå og stekt brokkoli, mandler og tørket papaya vendet i sitrondressing. 

Brokkoli er en antioksidantbombe. Den inneholder mer C-vitamin enn appelsiner og er en god kilde til andre viktige vitaminer og mineraler. Den er rett og slett den billigste og mest tilgjengelig “superfood” vi får tak i, og fortjener oppmerksomhet også for smaken. Brokkoli er en undervurdert grønnsak når det kommer til smak! Kanskje fordi de fleste har opplevd den vel mange ganger ihjelkokt til tradisjonelle middagsretter, eller ihjelstekt i wok?

Den er best når den knaser.

Her har vi brukt den i en salat der vi bruker litt av brokkolien rå, mens litt får behandling i ovnen. Dette gir en super kontrast i både konsistens og smak, og sammen med de andre råvarene blir det rett og slett veldig godt.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 brokkoli
  • Litt olje
  • Litt salt
  • 1 rød chili (kan sløyfes)
  • 100 gram chipotlemandler, eventuelt vanlige mandler som du rister i ovn
  • 50 gram tørket papaya (eller annen tørket frukt)
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 sitron
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje dijonsennep
  • 1 teskje balsamicoeddik
  • 0,5 spiseskje sirup eller sukker

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell brokkolistilken. Skjær den i mindre biter, og skjær brokkolien i små buketter. Bruk gjerne en food processor, bare pass på at det ikke blir helt pulverisert.

Fordel to tredjedeler av brokkolien utover stekebrettet, hell over litt olje samt salt. Stek i ovnen i 15-20 minutter til du begynner å få små mørke topper på brokkolien.

Skjær chili i ringer.

Ha stekt brokkoli, rå brokkoli, chili, mandler og papaya i en bolle og bland det godt sammen.

Riv eller finhakk hvitløk. Ha i en liten skål. Press i sitronsaften, og rør inn olje, dijonsennep, eddik og sirup. Smak eventuelt til dressingen. Når du er fornøyd rører du den inn i brokkoliblandingen.

Salaten kan serveres med en gang, eller stå tildekket i kjøleskap i opptil én dag.

brokkolisalat1

FLERE OPPSKRIFTER MED BROKKOLI FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Lagde en (litt forenklet) versjon av denne, og samboeren, som “egentlig” ikke liker brokkoli noe særlig, slukte den og mente det var kjempegodt! Det er jeg helt enig i!

    1. Mari Hult

      Så herlig! Tusen takk for fin kommentar 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *