

Gladmatoppskriftene 2015
Her er oppskriftene jeg hadde under kokkekursene på årets Gladmat!
Under Gladmat 2015 fikk jeg lov å holde fem kurs – både i sommerruller, falafel og baking med øl. Falafelkursene hold jeg på hovedscenen, bakekursene var i ølteltet “Malt&Humle” og sommerrullene? De lagte jeg på TV Vest med Kathrine Sørland som smakstester.

I tillegg til alt dette her var jeg med i gladmatjuryen sammen med fem andre matbloggere. Selv om jeg kjente de fleste fra sosiale medier hadde jeg aldri hilst på noen av de før, men det tok ikke lang tid før jeg synes jeg hadde både en og to og tre nye bestevenner. Sjekk ut bloggene deres her:
Analiza Gonzales Jenssen // Lizas matverden
Anders Husa // andershusa.com
Anne Cathrine // Enestående mat
Elin Rusnes Kvingedal // Kjøkkenmagi
Olav Birkeland // Hobbykokken
Og takk til Anders, Jolanta, Sofie og Nikolai for god hjelp underveis, samt Social cooking-general Tamara Kuklina for utstyr og bilder.

Oppskriftene
Den mest populære oppskriften på både bloggen og kursene jeg holder! Veldig glad Gladmat tar vegansk mat såpass alvorlig at jeg fikk holde to falafelkurs på selveste hovedscenen under årets festival.

Lettvint og smakfull saus som er god til både falafel og burger.

Disse laget jeg en litt forenklet versjon av på TV Vest under Gladmat, og på videoen ser du spesielt hvordan du bløtlegger rispapiret samt hvordan rulleteknikken er.

Cupcakes med sjokolade, lakris og stout fra Lervig Aktiebryggeri. Disse lagte jeg i Malt&Humle under festivalen.

Friske og gode cupcakes med kirsebærøl fra Lindheim Ølkompani. Disse lagte jeg i Malt&Humle under festivalen.
