veganske cupcakes med stout oppskrift

Konrads cupcakes

Sjokolade- og stout-cupcakes med sjokoladeglasur og lakrisfinish. 

Cupcakes og øl – morsom kombinasjon! Tommelfingerregler:

  • Lyst øl i lyse kaker, mørkt øl i mørke kaker
  • Bruk et øl du liker å drikke
  • Den ferdig bakte kaken smaker mer øl enn røren, så er du i tvil om du har i for mye så har du sannsynligvis det
  • Høye nivåer med malt&humle = mindre øl nødvendig i røren for å sette smak
  • I utgangspunktet erstatter jeg halvparten av væsken i en oppskrift med øl, men dette kommer litt an på punktet over

I disse cupcakene har jeg brukt Konrad’s Stout fra Lervig Aktiebryggeri. Den passer perfekt med sjokolade- og lakrissmaken. Er du ikke glad i ølsmak kan du droppe ølet og erstatte det med soyamelk.

Konrads-cupcakes1

Dette er en av kakene jeg bakte under mine kurs på Gladmat-festivalen. 

Ingredienser til 12 cupcakes: 

  • 1,5 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 1 desiliter Konrad’s Stout (kan erstattes av soyamelk, eventuelt en annen stout)
  • 0,75 desiliter nøytral olje
  • 2 desiliter sukker
  • 0,5 desiliter kakaopulver
  • 3,5 desiliter hvetemel
  • Litt salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver

Sjokoladeglasur og pynt: 

  • 200 gram vegansk sjokolade
  • 100 gram vegansk margarin
  • 2-3 desiliter melis
  • Eventuelt litt salt
  • Lakrispulver (kan sløyfes)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn øl, olje, sukker og kakaopulver.

Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig.

Fordel røren utover i formene. Stek i 16-18 minutter.

Avkjøl før pynting.

Sjokoladeglasur og montering: 

Smelt sjokoladen i vannbad.

Visp margarin og melis luftig.

Hell i sjokoladen mens du visper videre. Smak eventuelt til med litt salt.

Ha glasuren over på en sprøytepose med stor tupp.

Fordel glasuren utover kakene. Er den for tyntflytende kan du sette den i kjøleskap en liten stund. Sikt lakrispulveret over helt til slutt. Servér!

Konrads-cupcakes2

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *