veganske kirsebærcupcakes med øl oppskrift

Kirsebærcupcakes med øl

Herlige cupcakes for deg som er glad i både øl og kaker. 

Å bake med øl kan være veldig gøy, og det er ikke så veldig vanskelig. Smaker kakene øl? Ikke voldsomt mye, men det blir noen nye smakskombinasjoner her. Reponsen til nå har vært at det er “overraskende godt”. Jeg har ikke bakt med øl så veldig lenge, så kan ikke akkurat kalle meg en ekspert, men her er noen erfaringer jeg har gjort meg:

  • Lyst øl i lyse kaker, mørkt øl i mørke kaker
  • Bruk et øl du liker å drikke
  • Den ferdig bakte kaken smaker mer øl enn røren, så er du i tvil om du har i for mye så har du sannsynligvis det
  • Høye nivåer med malt&humle = mindre øl nødvendig i røren for å sette smak
  • I utgangspunktet erstatter jeg halvparten av væsken i en oppskrift med øl, men dette kommer litt an på punktet over.

Er du ikke glad i ølsmak kan du droppe ølet og erstatte det med soyamelk.

I denne oppskriften har jeg brukt et kirsebærøl fra Lindheim Ølkompani. Det er et bittelite bryggeri som holder til på en fruktgård i Gvarv i Telemark, og de spesialiserer seg på øl med smaker fra egen gårdsdrift. Ølet er godt og fruktig, og denne kaken tåler relativt mye øl i røren.

Kirsebærcupcakes-alternativ


Dette er en av kakene jeg bakte under mine kurs på Gladmat-festivalen. 

Ingredienser: 

  • 1 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 1,5 desiliter kirsebærøl (kan erstattes av soyamelk)
  • 0,75 desiliter nøytral olje
  • 2 desiliter sukker
  • 3,5 desiliter hvetemel
  • Litt salt
  • 0,25 teskje natron
  • 0,25 teskje bakepulver
  • Noen kirsebær eller moreller

Vaniljeglasur og pynt: 

  • 200 gram vegansk margarin
  • 1 teskje vaniljeekstrakt eller innholdet av en halv vaniljestang
  • Eventuelt litt soyamelk
  • 3-4 desiliter melis
  • 12 kirsebær eller moreller til pynting

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et muffinsbrett med 12 cupcakeformer.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. Ha det stå noen minutter slik at det tykner en del. Rør inn øl, olje og sukker.

Ha i hvetemel, salt, natron og bakepulver. Visp det hele sammen raskt og kraftig.

Rens bærene og skjær de i to. Vend forsiktig inn i røren. Bruker du frosne bær er det lurt å holde de frosne helt til du har de i (da kan du droppe å skjære de i to), da farger de ikke så voldsomt av i røren.

Fordel røren utover i formene. Stek i 16-18 minutter.

Avkjøl før pynting.

Kirsebærcupcakes2

Vaniljeglasur og montering: 

Kjør margarin og vanilje jevnt med en håndvisp eller i en food processor. Spe eventuelt med litt soyamelk om det blir for hardt. Ha i melis – litt etter litt – til du får en fin, smørbar glasur.

vaniljeblomst-cupcakes1

Ha glasuren over i en sprøytepose med stor tupp.

Fordel glasuren utover kakene.

Kirsebærcupcakes3

Topp med et kirsebær.

Kirsebærcupcakes4Kirsebærcupcakes5

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *