veganske samosas oppskrift

Lise Finckenhagens piknikpakker

Herlige butterdeigpakker med spicy potetfyll. 

DISSE HER! Omnomnom! Det minner en del om samosaer, men er mer mettende og gjør seg kanskje enda bedre kalde. Lag mange og spis de rett fra ovnen, kalde i matpakken, og fyll opp fryseren med de du får til overs.

Oppskriften er basert på denne oppskriften av Lise Finckenhagen. 

Disse smaker også veldig godt på bordet om du lager meze, servér for eksempel piknikpakkene med falafel og hummus.

Meze

I originaloppskriften til Lise Finckenhagen er det brukt butterdeig. Jeg har byttet denne ut med paideig. Litt mindre fluffy og fettete syns jeg, men bytt gjerne til butterdeig om du syns det er enklere.

Angående butterdeig så er ikke alltid den i frysedisken vegansk, det kommer an på merket. Du kan også lage butterdeig selv, det er ikke så vanskelig.

Variasjonsforslag: Bytt gjerne ut ertene med kikerter, og istedenfor potet så duger både søtpotet og rødbete. Er du ikke så glad i karrismaken så kjør gjerne typiske meksikanske krydderier istedenfor (spisskummen, chili og paprika for eksempel).

Ingredienser til åtte piknikpakker: 

  • 8 desiliter hvetemel + ekstra til utbaking. 
  • 2 teskjeer salt
  • 150 fram vegansk margarin
  • 6-8 spiseskjeer vann

Fyll: 

  • 2 store poteter
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 0,5 rød chili
  • 2 centimeter ingefær
  • Noen kvaster koriander (kan sløyfes)
  • Olje til steking
  • 2 teskjeer karripulver (kan erstattes av curry paste om du har)
  • 150 g grønne erter, gjerne fryste, små erter
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • Salt
  • Usøtet soyamelk til pensling
  • Sesamfrø

Framgangsmåte: 

Ha mel, salt og margarin i en kjøkkenmaskin. Kjør på lav styrke. Drypp over litt og litt vann, til du får en fast deig. Pakk deigen inn i plastfolie, og la den stå i kjøleskapet i en halvtime.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Fyll og montering: 

Skrell potetene og skjær de i terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. Grovhakk koriander.

Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i potetterningene og stek de noen minutter. Ha deretter i sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær og stek noen minutter til. Ha i karripulver og erter og rør det hele sammen. Stek et par minutter til. Smak til med koriander, sitronsaft og salt.

Ha blandingen over i en bolle og la den avkjøles litt.

Ha litt mel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til et stort rektangel. Skjær det opp i åtte kvadrater. Legg en god spiseskje fyll i midten av hvert kvadrat. Kanskje to spiseskjeer også, alt fyllet skal brukes opp.

Brett kantene over fyllet slik at det hele får trekantform. Prøv å tette igjen endene. Fordel pakkene utover stekebrettet. Pensle med soyamelk og dryss sesamfrø på toppen.

Stek i 15-20 minutter til pakkene begynner å bli gylne. Servér varme, lune eller kalde.

Piknikpakker1

FLERE NISTEOPPSKRIFTER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *