

Patatas bravas
Nydelig spanske tapaspoteter med en godt krydret hvitløkssaus.
Du finner ikke en spansk tapasplass uten denne retten på menyen, og så vidt jeg vet er det ingen som serverer det likt. Retten består av oppskårne poteter stekt i olje (og veldig ofte kokt på forhånd) servert varme med en krydret tomatsaus eller aioli. Dette med sausen varierer fra by til by, det fins varianter med eddik, paprika, olivenolje, hvitløk, majones, chili etc. I denne varianten bruker vi en majones tilsatt hvitløk, chili og paprika.
Ingredienser til 2 porsjoner:
- 8-10 små/medium poteter
- 3 spiseskjeer olje
- Salt og pepper
- 2 desiliter vann
Saus:
- 2 hvitløksfedd
- 3 spiseskjeer soyamelk
- 0,5 spiseskje dijonsennep
- 0,5 sitron
- 1-2 desiliter solsikkeolje eller olivenolje, eventuelt en kombinasjon av de to
- Paprikapulver
- Chilipulver
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader og finn fram en ildfast form.
Skjær potetene i båter og ha i formen. Hell i olje og ha på godt med salt og pepper. Hell over vann til slutt og sett i ovnen.
La de steke i 30-45 minutter. Etterhvert vil vannet absorberes og potetene vil bli stekt i oljen. Kokt, bakt og stekt samtidig om du vil.
Stek til de er gylne og begynner å se sprø ut. Gjør klar sausen i mellomtiden.

Saus og servering:
Riv eller finhakk hvitløksfeddene. Bland de i en bolle med soyamelk, dijonsennep og saften fra sitronen. Ha i en stavmikser og la den gå. Hell i oljen i en tynn stråle.
Etterhvert vil aiolien tykne. Synes du det blir for tykt kan du redde det med en spiseskje vann.
Smak til med salt, pepper, paprikapulver og chilipulver
Fordel sausen over potetene.
