vegansk grønn curry oppskrift

Lettvint grønn curry

Rask improvisasjonsmiddag der du kan bruke alt du vil av grønnsaker. Curry uten halve asiabutikken, liksom. 

Denne retten var i utgangspunktet inspirert av en jeg fant på bloggen Mat på bordet, jeg hadde bare tenkt å bytte ut kjøttdeigen med sopp. Plutselig var jeg også tom for spinat, så da ble det brokkoli istedenfor. Pinjekjerner, tomat og rosiner hadde jeg heller ikke, så alt i alt ble det mer improvisering enn kopiering. Men godt ble det i alle fall! Jeg har brukt gult currypulver her, men bruk gjerne paste om du heller har det. Både gul og grønn fungerer, rød tror jeg blir litt for tung her. Currypulveret fungerte forresten uforskamma bra, pluss i boken til den krydderboksen som alltid står ubrukt bakerst i skapet.

Bytt gjerne ut grønnsakene med de du har i hus. Mistenker at det meste fungerer bra her.

grønn-curry1

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 centimeter ingefær
  • 1 rød chili
  • 200 gram assortert sopp
  • 1 liten brokkoli
  • Olje til steking
  • 2 spiseskjeer currypulver
  • 1 boks kokosmelk (cirka 3,3 desiliter)
  • 1 spiseskje økologisk buljongpulver
  • Koriander
  • Ris til servering

Framgangsmåte: 

Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Skjær chili i ringer. Skjær sopp i terninger og brokkoli i mindre biter (vi bruker stilken også).

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i soppen først og stek den til den begynner å bli gyllen. Ha i mer olje om det blir tørt.

Ha i sjalottløk, hvitøk, ingefær, chili og brokkoli og stek mens du vender på det hele. Ha i currypulver og rør det hele sammen.

Ha i kokosmelk og buljongpulver og la det koke opp. La retten småkoke i cirka 15 minutter. Grovhakk koriander og ha over rett før det er klart. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Servér med ris.

grønn-curry2

FLERE VEGANSKE CURRYRETTER FINNER DU HER. 

3 Comments

  1. Nydelig 🙂 Til og med ungene elsket det.

  2. Delte oppskriften men hadde litt ekstra sopp og broccoli

    Synes det manglet syrlighet, så jeg tilsatte 1/4 sitron og da ble curryèn perfekt.

    1. Mari Hult

      Aiai, takk for tips!!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *