

Sukkererter med smak av Asia
Herlig minisalat med soyasaus, hvitløk, chili og ingefær.
Dette er bare så mye bedre enn det ser ut! Passer herlig til nesten alt av asiatisk mat. Jeg har servert den til falafel og hummus, til samosa, ved siden av nudler, og som litt sunnere tilbehør til burger. Hver gang tenker jeg at jeg lager for mye og hver gang er det den første skålen som tømmes.

Ingredienser:
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 0,5 rød chili
- 1 centimeter ingefær
- 200 gram sukkererter eller grønne bønner
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 0,5 spiseskje hvitvinseddik (evt eplesidereddik eller riseddik)
- 2 spiseskjeer olje til steking
- Eventuelt litt paprikapulver eller chilipulver til pynt
Framgangsmåte:
Finhakk hvitløk og chili. Riv ingefær. Snitt sukkerertene på skrått.
Rør sammen hvitløk, chili, ingefær, soyasaus og eddik i en liten skål.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i sukkerertene og stek de lett på hver side. 3-4 minutter til sammen burde holde.
Hell i sausen og vend det hele sammen. Ha over i en skål, dryss eventuelt over litt paprikapulver eller chilipulver til pynt. Servér rykende varmt.
